Vyhľadávanie:

Hosťom nevyhovovala nedeľa

Hosťom nevyhovovala nedeľa

Hádzanári 1. MHK Košice zaregistrovali v HIL tretie víťazstvo po sebe

Hádzaná
Skvelou rozohrávkou i úspešnou streľbou sa v zápase s tímom Zubří prezentoval
Martin Justus, ktorý zaťažil konto súpera siedmimi gólmi.

V 9. kole spoločnej česko-slovenskej hádzanárskej interlige mužov hostili Košičania druhý tím tabuľky Gumárny Zubří. Zverenci trénera Gabriela Schmiedta sa rozhodli pokračovať vo víťaznej sérii, keď v predchádzajúcich dvoch stretnutiach zdolali Považskú Bystricu i Hranice. Do tretice sa mladí hráči 1. MHK nezľakli ani tohto obávaného súpera z Moravy, ktorý mal v doterajšom priebehu nového ročníka HIL na svojom konte iba jednu prehru a navyše vonku nestratil ani bod.

Domáci začali s nesmiernym elánom a už v 8. minúte viedli 6:0. Postupne si v priebehu prvého polčasu vypracovali až desať gólový náskok, keď 5 minút pred polčasom bol stav 15:5. Až po zmene strán sa hostia trochu spamätali, znížili na rozdiel štyroch gólov, ale domáci až nepustili dobre rozohraný zápas z rúk a súboj dotiahli do víťazného konca. Košice vyhrali 30:24 (17:9) a zaregistrovali tak svoje štvrté víťazstvo v súťaži, tretie po sebe. Po zápase bol najviac zronený tréner hostí, bývalý kormidelník hádzanárov Slovenska Ivan Hargaš, ktorý slabší výkon svojich zverencov ospravedlňoval slovami:

"Doplatili sme na nevhodný termín, pretože v nedeľu predpoludním sme sa nedokázali na hru koncentrovane sústrediť. Celý prvý polčas sme pôsobili ako turisti z Valašska, ešte šťastie že debaklu sme ušli po zmene strán, kedy sa naši niektorí hráči dokázali "vyhecovať". Ale reprezentanti, a tých mám v mužstve sedem, totálne vybuchli. Všetko im prekážalo, ako napríklad, že sa slabo vyspali a po ceste sú unavení, že ráno museli skoro vstávať, že boli slabé raňajky, chýbala im kvalitná rozcvička, že lopta je nekvalitná, že sa na palubovke šmýka a pod. Mali sme hrať svoju hru a na nič sa nevyhovárať. Ukázalo sa, že hra domácich je založená na kvalitnej rozohrávke dvoch skúsených hráčov Kolesára i Justusa, ktorí navyše dokázali aj presne zakončovať. Veľkou oporou domácich bol brankár Olejár, ktorý najmä v prvom polčase svoj tím podržal."

Tréner hostí mal pravdu, pretože spomínaní dvaja skúsení hráči Kolesár s Justusom spolu zaťažili konto súpera trinástimi gólmi a brankár Olejár chytal skutočne najmä v prvej časti zápasu znamenite. Okrem množstva nebezpečných striel zlikvidoval aj dve sedmičky. Čo treba kvitovať, v našom tíme dostávajú v tejto sezóne šancu mladí hráči z juniorky. Aj v tomto zápase sa okrem odchovancov Faitha, Barbariča, Kočíka, Farkašovského a Strapka predstavilo ďalšie kvarteto, a to Mazák, Nuber, Pecha či Miženko.

Škoda, že stretnutie nedohral nádejný Pecha, ktorý si zranil členok a musel z hry odstúpiť. V predchádzajúcom stretnutí v Hraniciach strelecky z našich hráčov exceloval na pravom krídle Faith, ktorý strelil 12 gólov, V súboji proti Zubří zaťažil konto súpera poltuctom. Prečo tak málo, podpichli sme v dobrom úmysle mladého kanoniera Faitha: "To nebolo málo, veď tých 6 gólov mi akurát stačilo. V tomto zápase boli v lepšom streleckom postavení i v pohode hrajúci Justus s Kolesárom, nuž snažili sme sa im dávať viac lôpt. Ja som svoje šance využil, som spokojný."

Spokojný bol aj tréner nášho tímu Gabriel Schmiedt: "Body, ktoré sme doma i v Hraniciach získali, sme potrebovali pred vlastným publikom potvrdiť. A vyšlo nám to, hoci sme mali za súpera v tejto sezóne výborne hrajúce mužstvo zo Zubří. Cením si výkon našich v I. polčase ako aj skutočnosť, že hráči nemysleli len na útok, ale dôraznou obranou sa snažili pomáhať aj brankárovi Olejárovi." V najbližšom kole sa hádzanári Košíc už túto sobotu predstavia v Nových Zámkoch, doma ich uvidíme v nedeľu 7. novembra v súboji s Brnom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...