Vyhľadávanie:

Hovorilo sa o všeličom, najmä však o robote

Hovorilo sa o všeličom, najmä však o robote

Na pracovnom obede s Davidom H. Lohrom deväť vybraných zamestnancov divízneho závodu Hutnícka druhovýroba

Ďalšie z už tradičných stretnutí prezidenta U. S. Steel Košice Davida H. Lohra s vybranými zamestnancami huty sa uskutočnilo minulý týždeň v piatok 3. februára 2006. Pozvanie na spoločný pracovný obed, na ktorom sa zúčastnili aj viceprezidenti Anton Jura a Miroslav Kiraľvarga a generálny manažér pre druhovýrobu Tibor Kovács, prijalo tentoraz deväť najlepších zamestnancov divízneho závodu Hutnícka druhovýroba. Aj keď išlo o pracovné stretnutie, nieslo sa celý čas v uvoľnenej a neformálnej atmosfére. Ako už býva zvykom, ako prvý sa ujal slova hostiteľ.

"V korporácii pracujem už skoro 33 rokov a väčšina mojej kariéry je spätá s výrobou," dal o sebe vedieť okrem iného niečo viac David H. Lohr a dodal, že jedna z jeho prvých pozícií bola spojená s rúrovňou, kde bol zmenovým majstrom. "Výrobu zvarovaných rúr teda poznám veľmi dobre, viem, že je to náročná robota a tiež to, že je človek pri nej vystavený určitým rizikám. Preto si vysoko cením to, čo vidím vo vašom závode." Výroba radiátorov je na druhej strane preňho, ako prezradil, niečím novým. "Odkedy som na Slovensku je to po prvýkrát, čo žijem v dome, ktorý je vykurovaný radiátorovými telesami. V Amerike sa v minulosti vykurovalo uhlím, neskôr rozličnými ohrievačmi, či už na tekuté palivo alebo zemný plyn. V každom prípade to bolo kúrenie ohriatym vzduchom, nie radiátormi." Dobrá správa je, dodal prezident, že v celom dome sú nainštalované radiátory KORAD.

Prezidentovi hostia

Jaroslav FERENČÍK, predák špirálových agregátov
V spoločnosti pracuje od roku 1976. Aktívne sa podieľa na zvyšovaní bezpečnosti práce, ako aj povedomia zamestnancov v tejto oblasti. Ako zástupca zamestnancov uskutočňuje v spolupráci so zmenovým majstrom pozorovania, pričom sa aktívne podieľa aj na odstraňovaní zistených nedostatkov. Ako predák špirálového zariadenia pre výrobu rúr vychoval už niekoľko zoraďovačov - zváračov.

Ján VYRAVEC, predák, vedúci posunu
Vo fabrike začínal ako viazač expedície rúr v roku 1996. Vďaka svojim dobrým organizačným schopnostiam už od roku 1997 zastáva pozíciu predáka expedície rúr. V súčasnosti sa aktívne podieľa na riešení technických problémov, ktoré vznikajú pri expedícii rúr, a to či už v rámci kamiónovej alebo železničnej dopravy. Pracovné povinnosti plní svedomito, v kolektíve je obľúbený.

Martin MILOTA, kontrolór radiátorov, predák
Železiarom je od roku 1994. V prevádzke Radiátory pracoval najprv ako kontrolór. V roku 2002 sa vďaka svojmu zodpovednému prístupu k plneniu pracovných povinností a odborným vedomostiam v oblasti kvality vypracoval na pozíciu predáka, ktorú vykonáva dodnes. Má dobré organizačné schopnosti, je komunikatívny a je výraznou oporou pri riešení problémov kvality. V kolektíve je obľúbený pre svoje zásadové a rozvážne postoje.

Michal PIŠTEJ, predák strojných opráv
Do spoločnosti nastúpil v roku 1970 ako zmenový zámočník do zvarovne rúr č. 1. Vďaka svojim odborným znalostiam a zručnostiam, ktoré získal dlhodobou praxou, sa v roku 1991 stal predákom strojných opráv. Má dobré organizačné schopnosti. Má veľmi dobrý prehľad o stave zvereného zariadenia, svoje vedomosti odovzdáva mladším kolegom. Plne sa angažuje pri zvyšovaní kvality a bezpečnosti práce, má prirodzenú autoritu. Zúčastňoval sa na viacerých modernizačných a rekonštrukčných akciách.

Jozef BAČA, predák L3
Vo fabrike začínal v roku 1977 ako zoraďovač zváracej linky Schlatter 3 v prevádzke Radiátory. Po získaní skúseností z oblasti výroby radiátorov sa stal predákom. Vypracoval sa na popredného odborníka. Odborné znalosti maximálne využíva v praxi. K svojej práci pristupuje zodpovedne a je príkladom pre ostatných zamestnancov.

Martin STARINEC, predák L2
Hutníkom je od roku 1983, začínal ako zoraďovač zváracej linky Schlatter 2 v prevádzky Radiátory. Po získaní skúseností z oblasti výroby radiátorov sa v roku 1997 stal predákom zváracej linky Schlatter 2. Na tomto poste je doteraz. Prejavuje sa ako výborný organizátor, ktorý pohotovo a rázne rieši problémy na pracovisku. Odborné znalosti maximálne využíva v praxi. Trvalo dosahuje vynikajúce pracovné výsledky a je príkladom pre ostatných zamestnancov.

Miroslav SLÁVIK, predák povrchových úprav
Do spoločnosti nastúpil v roku 1986 ako zámočník v centrálnych údržbárskych dielňach. Od roku 1990 pracuje v prevádzke Radiátory a postupne sa vypracoval až na post zmenového predáka, ktorý zastáva aj v súčasnosti. Odborné znalosti maximálne využíva v praxi. Má výborné organizačné schopnosti a prirodzenú autoritu. Aktívne pracuje pri riešení úloh. K práci pristupuje veľmi zodpovedne.

Aleš VADEL, predák výroby príslušenstva
V železiarňach začínal v roku 1992 ako zoraďovač v stredisku výroba príslušenstva, kde pracuje aj v súčasnosti vo funkcii predáka. Je výborným organizátorom, pohotovo a rázne rieši problémy na pracovisku. Pracovné úlohy plní na vysokej úrovni a odborné znalosti maximálne využíva v praxi.

Rudolf HUDÁK, predák obrobne
Do spoločnosti nastúpil v roku 1976. Bol sústružníkom v prevádzke ZHD Bočiar, od roku 1980 pracuje v prevádzke Radiátory. Pred piatimi rokmi sa stal predákom obrobne, túto funkciu zastáva dodnes. Je výborným odborníkom a organizátorom. Vyniká v schopnostiach nekonvenčného riešenia úloh, improvizácie a operatívy. Aktívne sa podieľa na rekonštrukcii a modernizácii prevádzok Radiátory a Rúrovne. Trvalo dosahuje vynikajúce pracovné výsledky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...