Vyhľadávanie:

Hudba medzi Východom a Západom

Hudba medzi Východom a Západom

Medzinárodný koncertný projekt Hudba medzi Východom a Západom prináša v novembri dva pozoruhodné koncerty. Pripravila ich nezisková organizácia Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 v spolupráci so Štátnou filharmóniou Košice.

Koncert nórskeho Tria Mediaeval s úspešným projektom Folk Songs, za ktorý si vyslúžilo aj nomináciu na cenu Grammy, je na programe 23. novembra 2012. "Nórske ľudové piesne zaspievajú tri šarmantné speváčky s anjelskými, krištáľovo čistými hlasmi spolu so svojím hosťom - perkusionistom Birgerom Mistereggenom. Napriek tomu, že ide o staré ľudové piesne, mnohé z nich znejú vďaka neobvyklým severským harmóniám priam súčasne," uviedla hudobná dramaturgička n.o. Košice 2013 Jana Šargová. Umelecký zážitok umocní atmosféra Premonštrátskeho kostola Najsvätejšej Trojice, kde sa koncert začne o 19.30 hod.

Hviezdou koncertu, ktorý sa uskutoční v Dome umenia vo štvrtok 29. novembra 2012 od 19.00 hodiny, je fenomenálny violončelista Gautier Capuçon, ktorý nedávno debutoval s top svetovými orchestrami Chicago Symphony a Berliner Philharmoniker. Koncert s názvom Francúzske impresie ponúkne atraktívny program zostavený z diel francúzskej hudby 19. a 20. storočia. Bude pozoruhodný nielen vystúpením sólistu, ale aj dirigentom Alainom Parisom, ktorý sa špecializuje na francúzsky symfonický repertoár.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...