Vyhľadávanie:

Hutníci dali dokopy vyše 58 tisíc korún

Hutníci dali dokopy vyše 58 tisíc korún

Deň narcisov aj v U. S. Steel Košice

Už po desiatykrát sa minulý piatok niesol na Slovensku v znamení boja proti rakovine. Deň narcisov, projekt, ktorého cieľom je šíriť spolupatričnosť, porozumenie a ochotu vzájomnej pomoci, vstúpil do jubilejného ročníka. Ako už tradične, do dobrovoľnej zbierky, ktorej výťažok smeruje do podpory verejno-prospešných aktivít v oblasti prevencie, liečby, výskumu a konkrétnej pomoci onkologickým pacientom vo všetkých regiónoch Slovenska, sa zapojili aj zamestnanci spoločnosti U. S. Steel Košice.

Aktivisti Ligy proti rakovine a dobrovoľníci z radov študentov Lekárskej fakulty UPJŠ, Technickej univerzity Košice, SOU hutníckeho a Gymnázia v Košiciach-Šaci i Slovenského Červeného kríža, ktorí v skupinkách "operovali" v areáli spoločnosti už od skorého rána, boli záujmom hutníkov milo prekvapení. Aj keď to očakávali, predsa len, tak skoro, už po dvoch hodinách, sa niektorým z nich žlté kvietky nádeje, symbolizujúce boj proti najzákernejšej chorobe - rakovine, skoro minuli. Aj kvôli štedrosti prezidenta Davida H. Lohra, ako skonštatovala jedna z medičiek.... Po živé i umelé narcisy bolo treba odskočiť do Košíc.

"Viem dobre, čo je to za chorobu, vzala mi najbližšieho človeka - mamku," prezradil nám s pohnutím pán Jozef z divízneho závodu Teplá valcovňa. Vracajúc sa od lekára späť na pracovisko sa pristavil pri študentoch a vhodil do zapečatenej škatule svoj príspevok. "Ak sa dá, vždy rád pomôžem..."

Vlani sa v Košiciach počas Dňa narcisov vyzbieralo 607 tisíc, v tomto roku 763 tisíc korún. Hutníci do spoločnej "kasy" prispeli sumou 58 103 korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...