Vyhľadávanie:

Hutnícka fakulta vypisuje druhé kolo prijímacieho konania

Hutnícka fakulta vypisuje druhé kolo prijímacieho konania

Technické vedy sa oplatí študovať

Technické vedy sa oplatí študovať. Bez nich sa svet nepohne ďalej. Kovom, materiálom a technológiám patrí budúcnosť. Ak máte doma stredoškoláka, upriamte jeho pozornosť na možnosť získať kvalitné vzdelanie na Hutníckej fakulte Technickej univerzity v Košiciach. Fakulta je známa svojou orientáciou na potreby praxe a požiadavky firiem. Z hľadiska perspektívnosti a relevantnosti študijných programov na základe údajov z prognózy pracovných miest Národného projektu Vysoké školy ako motory rozvoja vzdelanostnej spoločnosti jej patrí šieste miesto. V uplynulých dňoch vypísala druhé kolo prijímacieho konania.

„Naši absolventi, inžinieri, nachádzajú uplatnenie a sú úspešní v rôznych oblastiach hospodárskeho života, ktoré kopírujú naše študijné programy. V budúcom akademickom roku otvoríme päť osvedčených študijných programov – hutníctvo, tepelná technika a plynárenstvo, materiály, spracovanie a recyklácia odpadov a integrované systémy riadenia,“ uviedla Iveta Vasková, dekanka hutníckej fakulty s viac ako 60-ročnou tradíciou vo vzdelávaní, vede a výskume, ktorá obsadila vlani podľa Akademickej rankingovej a ratingovej agentúry (ARRA) spomedzi dvadsiatich piatich technických fakúlt na Slovensku piate miesto.

„V rámci druhého kola prijímacieho konania treba prihlášky zaslať do 21. augusta 2016,“ spresnil prodekan pre vonkajšie vzťah a marketing Dušan Oráč. „Záujemcovia o štúdium na našej fakulte nemusia absolvovať prijímacie testy.“

Viac informácií nájdete na www.hf.tuke.sk

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...