Vyhľadávanie:

Hutu navštívil minister životného prostredia SR László Miklós

Hutu navštívil minister životného prostredia SR László Miklós

Minulý týždeň vo štvrtok, 4. mája 2006, v rámci pracovnej návštevy Košíc a stretnutia ministrov životného prostredia krajín V4, navštívil U. S. Steel Košice v sprievode svojich spolupracovníkov minister životného prostredia SR László Miklós. Hostí na pôde spoločnosti privítal v mene vedenia U. S. Steel Košice generálny právny zástupca Kenneth Pepperney. Na krátkej prezentácii generálneho manažéra pre environment Tibora Duchonoviča a členov jeho tímu sa oboznámili s prehľadom najdôležitejších a najväčších investičných akcií, ktoré spoločnosť v poslednom období realizovala a ktoré, ruka v ruke so zámerom trvalého zlepšovania sa v oblasti životného prostredia, plánuje realizovať v tomto i budúcich rokoch. Týkajú sa predovšetkým ochrany ovzdušia, odpadového hospodárstva a kvality vôd. Súčasťou programu návštevy ministra bola aj prehliadka areálu odvalu (haldy) a čistiarne odpadových vôd v Sokoľanoch.

"Kontinuálne sledujem tunajšiu situáciu a dnes na mňa urobili veľký dojem najmä čísla, ktoré, keď som ich naposledy počul, boli ešte len plánovanými. Súvisia so znižovaním emisií tuhých znečisťujúcich látok. A dnes sú tieto čísla realitou. Je to ohromujúce. Na odvale som bol naposledy asi pred štyrmi rokmi a naozaj sa tam pokročilo. Aj v myslení. Sú tu nové inovačné nápady, ktoré môžem absolútne podporovať... Dokonca ich budem propagovať. Čiže tieto dve veci ma špeciálne zaujali. A tiež kvalita čistenia odpadových vôd, ktorá je na vysokej úrovni. Naozaj, spoločnosť U. S. Steel Košice v svojich aktivitách zameraných na ochranu životného prostredia ide príkladom," povedal pred ukončením návštevy U. S. Steel Košice pre Oceľ východu minister László Miklós.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...