Vyhľadávanie:

Ich kvality preverí dnes Trnava

Ich kvality preverí dnes Trnava

Hádzanári 1. MHK Košice boli od štvrtka do nedele v uplynulom týždni na vedúcej priečke v tabuľke HIL

Hádzaná
Skúsený reprezentant Ján Kolesár (pri streľbe) prenechal v tejto sezóne kapitánsku pásku brankárovi Pramukovi. Obaja však patria k oporám nášho tímu. Snímka je z posledného domáceho zápasu hádzanárov 1. MHK Košice proti Hraniciam, v ktorom Kolesár zaznamenal 5 gólov.

Je to neuveriteľné, ale bola to skutočnosť. Po víťaznom zápase na domácej palubovke v stredu uplynulého týždňa s Hranicami 31:27 (15:9) sa hádzanári 1. MHK Košice dostali na prvú priečku v tabuľke spoločnej česko-slovenskej súťaže hádzanárov (HIL). Stalo sa tak po úspešnej sérii zápasov v tejto sezóne, keď Košičania vyhrali dvanásť stretnutí z posledných trinástich po sebe.

V 9. kole, ktoré bolo na programe 22. októbra 2003, prehrali v Prahe s Allriskom 26:32. V ďalších trinástich stretnutiach prehrali už len raz, a to v závere decembra v Prešove. Dvanásť víťazstiev s Frýdkom-Místkom, Hlohovcom, Duklou Praha, ŠKP Bratislava, Lounami, Zubří, Novými Zámkami, Sečovcami, Kostelcom, Allriskom Praha, Karvinou a Hranicami ich katapultovalo za lídra hádzanárskej interligy. Majú síce jeden zápas s Allriskom k dobru, ale na vedúcej priečke mali naši hádzanári na svojom konte 33 bodov a po stredajšom 21. kole jednobodový náskok pred druhým Frýdkom-Místkom a treťou Karvinou. Cenia sa najmä víťazstvá doma so silnými českými mužstvami Frýdkom-Místkom, Duklou i Allriskom Praha, ako aj vonku v Zubří, či v Karvinej. Na štíte zverencov trénerskej dvojice Martin Gregor - Gabriel Schmiedt zostali aj silné slovenské tímy, či už Nové Zámky alebo ŠKP Bratislava, nad ktorými Košičania zvíťazili na palubovkách súperov. Ich obdivujúca úspešná séria je potešujúca najmä preto, že mužstvo 1. MHK Košice má stabilnú formu bez nežiaducich výkyvov. Káder je stabilizovaný a na prekvapenie sa hráčom hrá lepšie u súperov, než doma. Je to možno preto, že vonku hrajú uvoľnenejšie, kým na domácej palubovke sú trochu herne zviazaní, cítia väčšiu zodpovednosť.

Výsledkom tohto zatiaľ jednorazového úspechu je kvalitná zimná príprava, ktorú absolvovali koncom decembra a v januári. Vydarila sa im aj generálka pred odvetou základnej časti súťaže doma v Košiciach, keď v 2. ročníku medzinárodného turnaja zdolali maďarský celok FKS Békesi, Trnavu i Tatran Prešov a stali sa víťazmi turnaja.

Darí sa im aj v Slovenskom pohári. V tomto ročníku sa už prebojovali do štvrťfinále. V interlige mali naši hádzanári hrať uplynulú sobotu 21. februára v Trnave, ale zápas bol preložený na dnes 25. februára. Ich ozajstné kvality preverí zdatný trnavský súper, ktorý má vo svojom strede nového hráča, reprezentanta Demoviča. Trnavčania majú síce o 11 bodov menej než náš tím, ale na favoritov sa vedia vždy vytiahnuť.

V poslednom domácom stretnutí našich hádzanárov proti Hraniciam prišlo do hľadiska približne päťsto divákov. V minulosti, keď hrali Košičania ako VSŽ v bývalej československej federálnej lige, alebo už v samostatnej slovenskej lige o titul, nebola o divákov v hale vo Všešportovom areáli núdza. Aj dvetisíc divákov sa vtedy tiesnilo v hľadisku. Vytvorili nášmu celku skutočnú domácu kulisu. V tejto, ale aj v uplynulých sezónach už to tak nie je, hoci hádzanári 1. MHK Košice hrajú momentálne v HIL-ke "prvé husle."

Hrajú o špicu tabuľky, ale divácky záujem o ich hru je doslova mizerný. Výhovorka, že hala vo VŠA je na okraji mesta a nie je tam niekde v blízkosti zabezpečená doprava, dnes už neobstojí. Na zápasy chodia už len tí, ktorým mužská hádzaná v Košiciach skutočne prirástla k srdcu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...