Vyhľadávanie:

...ich svet 2...

...ich svet 2...

Úžasné, plné citu, evokujúce... Také sú fotografie Petra Krcha, pediatra, ktorý od roku 1989 pracuje na špecializovanej jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov, v súčasnosti prednostu Kliniky neonatológie Lekárskej fakulty UPJŠ a Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach. Jeho snímky obdivovali vo Washingtone, New Yorku, Providence, Salzburgu, Bratislave...V týchto dňoch sa s nimi prezentuje aj v Košiciach. Pohľad na ne núti zastaviť sa, zamyslieť sa a vzdať úctu zdravotníkom, ktorí spolu s rodičmi dokázali pre mnohých laikov na prvý pohľad nemožné. Z malilinkých detičiek sú dnes školáci, ktorí robia radosť mamám, otcom i lekárom...

"Aj prostredníctvom tejto výstavy," povedal na vernisáži, ktorá sa uskutočnila minulý týždeň v Optime Peter Krcho, "sa chceme poďakovať Košičanom a všetkým dobrým ľuďom za podporu i za to, že nám pomohli a pomáhajú zadovážiť dôležitú prístrojovú techniku zohrávajúcu pri záchrane rizikových novorodencov mimoriadne dôležitú úlohu. Vlani sme na kliniku prijali 381 rizikových novorodencov, z nich šestnásť malo pôrodnú hmotnosť pod 750 gramov."

Ak si nájdete čas, príďte si výstavu ...ich svet 2..., ktorá je venovaná záchrane života nedonosených detičiek a ktorú podporila aj Filmová škola v Košiciach, pozrieť. Potrvá do konca apríla 2010.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...