Vyhľadávanie:

Ich úspechy sú úspechmi celej korporácie

Ich úspechy sú úspechmi celej korporácie

V poradí tretie stretnutie jubilantov, ktorí odpracovali vo firme 30, 35 a 40 rokov, sa uskutočnilo minulý piatok v Spoločenskom pavilóne. Pozvanie okrem jubilantov z divíznych závodov Doprava, Mechanika, Opravy a Servis a služby prijali tiež prezident USSK David Lohr s manželkou Susan, viceprezidenti Richard E. Veitch, Miroslav Kiraľvarga, generálny manažér pre podporu výroby Ján Vranec, riaditelia divíznych závodov Ján Fáber, Jozef Tutko, Ján Vataščin, Peter Gazsi i predseda Rady odborov OZ METALURG USSK Mikuláš Duľa a ďalší hostia. "Pracovať 30, 35 a 40 rokov pre jednu spoločnosť si zaslúži úctu a obdiv," povedal v príhovore prezident. "Dovoľte mi poďakovať sa vám všetkým, ale aj vašim životným partnerom a rodinám. Ich podpora má veľký význam na vašich pracovných i osobných úspechoch, ktoré ste dosiahli. Úspechy, ktoré ste dosiahli, sú aj úspechmi korporácie. V týchto dňoch naše vynikajúce výsledky boli korunované udelením ceny DuPont za bezpečnosť." K jubilantom sa prihovoril aj Mikuláš Duľa, ktorý ocenil úsilie USSK pri vytváraní lepších pracovných podmienok vo firme. Jubilanti si na stretnutí prevzali ďakovný list prezidenta Davida Lohra a striebornú Garryho medialu. Zároveň muži, ktorí odpracovali v spoločnosti 40 rokov a zamestnankyne s 35 odpracovanými rokmi dostali náramkové hodinky. Pracovné jubileum si pripomenuli aj predák - prevádzkový zámočník Jozef Bačo z divízneho závodu Opravy a koordinátor opráv prípravy prác Ľudovít Béreš, ktorí pri príležitosti Dňa baníkov, geológov, hutníkov a naftárov boli ministerstvom hospodárstva ocenení vyznamenaním za vernosť, obetavosť, vynikajúcu prácu a za kvalitné plnenie pracovných úloh.
Pri spoločnom stole sedeli a pracovné jubileum oslavovali Michal Krajňák a Pavel Bamburák. Pán Michal pracuje v cestnej doprave ako vodič špeciálnych vozidiel, teda mechanizmov na letnú a zimnú údržbu ciest v areáli USSK. Popri práci si nájde čas aj na koníčky - jeho veľkým hobby je záhradka, v ktorej pestuje zeleninu nielen pre svoju rodinu, ale aj svojho otca. Okrem toho má rád aj turistiku, veď už trikrát zliezol Rysy. Pavel Bamburák zo Servisu a služieb je zase údržbárom žeriavov vo valcovniach. Na jeho pracovisku zaznamenali obrovský skok v prospech oblasti bezpečnosti pri práci, aj keď ako povedal: "Ešte stále je tu čo zlepšovať." Neuveriteľných 40 rokov vo firme už odpracovala Emília Maková. Do Dopravy nastúpila ako osemnásťročná hneď po skončení školy. V súčasnosti je disponentkou na dopravnom úseku Veľká Ida. "Sledujem chod železničných vozňov na trati od začiatku až po koniec, od pristavenia, cez nakládku až odchod vagónov z areálu USSK." Robí teda prácu, ktorá je veľmi dôležitá z hľadiska bezpečnej práce, veď každé zaváhanie by mohlo byť príčinou nehody. Popri práci si rada zájde do divadla, prečíta knihu, alebo relaxuje v záhradke. Štyridsiatku v železiarňach si pripomenula aj Helena Horváthová, ktorá za celý ten čas pracuje v Mechanike. "Do roboty chodím s radosťou. Veľmi si vážim prácu, ktorú mám." V divíznom závode Mechanika pracuje ako zvárač aj jej manžel. Po práci celý svoj čas venuje starostlivosti o rodinu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...