Vyhľadávanie:

Ideálne miesto na aktívny oddych

Ideálne miesto na aktívny oddych

Rekreačné a doškoľovacie stredisko v Medzeve slúži pre všetkých

Čo viac si možno priať? Počasie ako vyšité, aj keď nakoniec predsa len pár kvapiek dažďa postrašilo, piatok popoludní, pred nami víkend. Pohodu, ktorá vládla pred necelými dvomi týždňami v rekreačnom a doškoľovacom stredisku v Medzeve, si vychutnávali zamestnanci z útvaru viceprezidenta pre ľudské zdroje plnými dúškami. Už po druhýkrát sa tu zišla partia personalistov na športovo-spoločenskom dni. Komu by neprospel relax po namáhavom pracovnom týždni? Nie však pasívny. Tí, čo prišli, potvrdili, že im aktívny oddych nie je vôbec cudzí. Práve naopak. Futbal, tenis, kolky, šípky, badminton, ba i stolový futbal... Každá z pripravených športových disciplín si našla svojich priaznivcov.

A nakoniec, nešlo ani tak o to, kto vyhrá. Aj keď uznanie kolegov, ktorí víťazov pri záverečnom hodnotení ocenili potleskom i búrlivým pokrikom, potešilo každého. Poháre i medaily, ktoré si prevzali z rúk viceprezidenta pre ľudské zdroje Martina Pitoráka, blahoželanie od generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov Milana Polču i generálnej manažérky pre motiváciu a vzťahy s odborovými organizáciami Adriany Mihalovej, mimochodom aktívnych účastníkov jednotlivých zápolení, len umocnili pocit z víťazstva. Viacerým pravidelný pohyb chýba, preto možnosť zúčastniť sa na akcii, len uvítali. Priznal to neskôr i senior konzultant ľudských zdrojov Miroslav Fedor, kedysi aktívny futbalista. Služby zo strany personálu rekreačného a doškoľovacieho strediska v Medzeve významne ovplyvnili pohodu a atraktivitu podujatia. "Boli naozaj bezchybné," konštatoval Ján Caban. "Nielen čo sa týka občerstvenia a stravy, ale aj zabezpečenia športového náradia a náčinia..."

Mimochodom, boli ste už v medzevskom stredisku oddýchnuť si a načerpať nové sily? Už celý rok slúži všetkým hutníkom z košickej oceliarne bez rozdielu. Na individuálne rekreácie zamestnancov, týždenné i víkendové športové dni organizačných útvarov, pracovné stretnutia a rokovania, školenia, ale i celý rad ďalších podujatí vrátane súkromných osláv.

"Športovo-spoločenský deň kolektívu útvaru viceprezidenta pre ľudské zdroje bol posledným podujatím tohto typu pred dvojmesačnou prázdninovou prestávkou," dáva vedieť vedúca strediska Emília Rohúnová. "Od mája do júna sa ich v našich priestoroch uskutočnilo dovedna jedenásť a zúčastnilo sa na nich bezmála dvetisíc zamestnancov spoločnosti. Športové piatky budú pokračovať v septembri a októbri." Letné mesiace sú v Medzeve vyhradené predovšetkým pre rodinné rekreácie. Prihlásiť sa môže každý, kto má záujem. U personalistov príslušného oddelenia servisu ľudských zdrojov. Šéfka zariadenia odporúča týždenný pobyt najmä rodinám s deťmi. "Týždenný pobyt začína v pondelok obedom a končí v sobotou raňajkami. Ubytovanie je v dvoj, troj, štvor a päť posteľových izbách. Prostredie je príjemné, uzavreté, rekreanti majú k dispozícii celý rad športovísk, na ktorých si môžu zahrať futbal, tenis, loptové hry, ale aj kolky. Máme tu kryté ohniská, obľúbené sú turistické vychádzky do okolia."

Medzev už "objavili" mnohí hutníci. Kým v minulosti patrilo stredisko pod správu vysokopeciarov, dnes je to úsek generálneho manažéra pre zabezpečenie a rozvoj ľudských zdrojov. "Zavedenie nových pravidiel sa osvedčilo. Pomáhajú efektívnejšie využívať služby nášho strediska," konštatuje E. Rohúnová. O tom, že to bol dobrý krok, svedčí aj skutočnosť, že až 90 percent z celkového počtu hostí - zamestnancov spoločnosti, navštívilo medzevské stredisko po prvýkrát. Mnohí z nich v ňom zvyknú stráviť víkend aj s rodinami. Od januára do júna tohto roka ich bolo viac než 1600. Najviac v máji a júni. Narástol aj počet pracovných a školení, ktoré sa konajú v tomto zariadení. Až trojnásobne.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...