Vyhľadávanie:

InfoUSA Košice pokračuje ďalej

InfoUSA Košice pokračuje ďalej

Minulý týždeň navštívili Košice Edward Kemp, Public Affairs Officer a Paula Holotňáková, riaditeľka Amerického referenčného centra z Veľvyslanectva Spojených štátov amerických na Slovensku. Cieľom ich návštevy bolo stretnutie so zástupcami vedenia Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) v Košiciach a podpísanie Memoranda o porozumení, ktoré upravuje vzájomnú spoluprácu na projekte InfoUSA centra. Zmluvu o ďalšom pôsobení InfoUSA centra pri ŠVK v Košiciach podpísali s riaditeľom knižnice Jánom Gašparom vo štvrtok 18. januára.

InfoUSA je jednou zo študovní ŠVK v Košiciach, no zároveň pôsobí ako americké kultúrne a informačné centrum v regióne východného Slovenska. Projekt vznikol v marci 2004 s významnou finančnou podporou U. S. Steel Košice.

Za prvé tri roky využilo knižnično-informačné služby a ponuku kultúrno-vzdelávacích podujatí už vyše desaťtisíc ľudí. Centrum ponúka bohatú kolekciu anglicky písaných kníh, z ktorej si čitatelia vypožičali už viac ako tisíc titulov. Okrem klasických knižničných služieb sa študovňa snaží ponúknuť členom ŠVK aj zaujímavé kultúrne a vzdelávacie podujatia, napríklad pravidelné premietanie amerických filmov, stretnutia priateľov anglicky písanej literatúry, či najnovšie ponúkaný konverzačný klub - Chat Room. Neoceniteľným prínosom týchto podujatí je možnosť stretávať sa s americkými expatriatmi žijúcimi v meste. Ku kvalite ponúkaných podujatí prispieva aj úzka spolupráca s Veľvyslanectvom USA, ktoré zabezpečuje pravidelné návštevy amerických odborníkov v centre. Predĺženie zmluvy o pôsobení InfoUSA Košice na ďalšie tri roky nesporne prispeje k skvalitneniu služieb ponúkaných ŠVK v Košiciach.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...