Vyhľadávanie:

Inšpirácie v kove zabodovali na veľtrhu v Bratislave

Inšpirácie v kove zabodovali na veľtrhu v Bratislave

Dizajnérske a umelecké kreácie z kovu od autorov z piatich krajín, ktoré vznikli v auguste na medzinárodnom workshope Metal Inspirations 2010 v Košiciach, zaznamenali úspech aj na veľtrhu nábytku MODDOM, ktorý sa konal v dňoch 20. až 24. októbra v Bratislave. Výberová prehliadka Design Salon 2010, súčasťou ktorej boli aj diela z Metal Inspirations, získala Cenu veľtrhu MODDOM 2010 za prezentáciu súčasnej architektúry a dizajnu. Kurátor košického workshopu Jaroslav Jarema z Katedry dizajnu Fakulty umení Technickej univerzity v Košiciach na margo úspechu povedal:

"Cieľom tvorivej dielne Metal Inspirations, ktorá má v spolupráci s U. S. Steel Košice už osemročnú tradíciu je, aby si účastníci vyskúšali prácu s kovom v autentickom prostredí kovodielní. Aktuálny ročník dosiahol mimoriadne vysokú úroveň a priniesol široké spektrum autorských prístupov - vznikli tu expresívne umelecké artefakty, ale aj pôvabné úžitkové predmety a dizajny s puncom umeleckého remesla."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...