Vyhľadávanie:

Istým postupujúcim len Hutnícka druhovýroba

Istým postupujúcim len Hutnícka druhovýroba

Na olympijskom hokejovom turnaji U. S. Steel Košice sa hrajú posledné zápasy v skupinách

Hokej
Jediným tímom, ktorý po troch kolách nemá na svojom konte ani bod, je Údržba. Hoci hrajú údržbári defenzívne inkasovali 28 gólov a strelili len jeden gól Oceliarni.

Aj v uplynulom týždni pokračovali tuhé boje v dvoch skupinách nášho olympijského hokejového šampionátu na ľade ZŠ v Čermeli. V A skupine si najlepšie počínajú hokejisti z Hutníckej druhovýroby, ktorí majú zatiaľ na svojom konte 7 bodov a sú už istým postupujúcim do semifinále. Do záverečných bojov si môže postup vybojovať aj vlaňajší finalista z SVa, ktorý však zaváhal v súboji s Hutníckou druhovýrobou a prehral o gól.

Keďže v pondelok tohto týždňa ďalší kandidáti na postup, hokejisti TVa, prekvapujúco podľahli Koksovni, situáciu si sami skomplikovali. O druhom postupujúcom z A skupiny sa rozhodne v poslednom kole, v ktorom sa v derby valcovačov stretnú TVa s SVa vo štvrtok 27. januára o 20.45 h. V B skupine sa darilo hráčom z Vedenia, ktorí v prvých troch kolách nestratili ani bod. Lenže v pondelok tohto týždňa v šlágri kola hráči z Vedenia i napriek veľkej snahe neuspeli v súboji s úradujúcim majstrom z Vysokých pecí a prekvapujúco prehrali. Obidva tímy sú síce na prvých dvoch postupových priečkach s rovnakým počtom bodov, ale v hre sú aj oceliari. V poslednom zápase sa totiž stretnú Vysoké pece - Oceliareň a v prípade víťazstva hostí sa o postupujúcich dvoch mužstvách bude rozhodovať pri rovnosti bodov medzi trojicou Vedenie, VP a Oceliareň.

Rozhodujúci zápas medzi VP a Oceliarňou sa odohrá vo štvrtok 27. januára so začiatkom o 19.15 h. V olympijskom hokejovom turnaji bude potom nasledovať prestávka až do 4. februára, kedy sa v piatok o 19.00 h. stretne prvá semifinálová dvojica a o 20.45 h. si sily zmerajú hráči druhej semifinálovej dvojice. V obidvoch skupinách sme v uplynulom týždni zaregistrovali tieto výsledky:

A skupina

Koksovňa - Studená valcovňa 2:8 (0:0, 0:5, 2:3)
Jasným favoritom v toto súboji mal byť vlaňajší finalista z SVa, ale v úvodnej tretine to tak nevyzeralo. Koksári totiž kládli súperovi tuhý odpor a nechýbalo veľa, aby sa dostali do vedenia. Až v ďalších dvoch tretinách hostia zvýšili hernú aktivitu, prevzali réžiu do svojich rúk a zlepšili sa v koncovke. Domáci sa po kanonáde valcovačov v druhej tretine spamätali až v záverečnom dejstve, ale to im stačilo už len na skorigovanie výsledku. Góly: Droppa a Ruščin po 1, resp. Hrabčák 4, Franc 2, Srnka a Žák po 1.

Koksovňa - Energetika 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)
V súboji dvoch tímov, ktoré doposiaľ nezískali ani bod, lepšie začali hostia. Tí sa po vyrovnanej úvodnej tretine, ale výraznej hernej aktivite v druhej časti zápasu, dostali až do trojgólového vedenia. Až potom sa osmelili domáci, znížili na 1:3, lenže dobre rozbehnutých energetikov koksári už nestihli pribrzdiť. Keď v záverečnej tretine hostia upravili na 4:1, bolo jasné, že víťazstvo si nenechajú ujsť. Góly: Ruščin 2 a Jaššo 1 resp. Nižník 2, J. Vrábel, J. Lukáč a S. Vrábel po 1.

Hutnícka druhovýroba - Studená valcovňa 4:3 (3:0, 0:2, 1:1)
Vo výbornom zápase, ktorý bol veľmi dramatický, sa zrodilo prekvapenie. Vlaňajší finalista SVa stratil body po skvelom, ale zaslúženom víťazstve domácich hokejistov. Hostia podcenili v úvodnej tretine svojho súpera a domáci to dokonale využili. Po chybách obrany hostí získali hráči ZHD nečakane trojgólový náskok. Valcovači sa strelecky prebudili, v druhej tretine znížili na 3:2, na začiatku záverečného dejstva dokonca vyrovnali na 3:3. Lenže v dramatickom závere oduševnene hrajúci tím domácich strhol víťazstvo na svoju stranu. Góly ZHD strelili: Cmorjak 2, N. Ogurčák a Maňkoš po 1, za SVa boli úspešní Franc, Srnka a Kasoni.

Teplá valcovňa - Koksovňa 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Domáci si touto prehrou skomplikovali situáciu v boji o postup do semifinále. S elánom hrajúci koksári svojou hrou príjemne prekvapili a po nadšenom výkone zaregistrovali až príliš ľahko svoje prvé víťazstvo v turnaji. O ňom rozhodli v úvodných dvoch tretinách, kedy domácim nedali žiadnu šancu. Získali trojgólový náskok a v záverečnom dejstve hru s prehľadom kontrolovali. Zverenci trénera M. Gajdoša z TVa boli s tomto zápase strelecky úplne bezzubí. Ich čestný úspech zaznamenal Német za víťazov boli strelecky úspešní Ruščin 3, Jaššo a Droppa.

Neúplná tabuľka A skupiny

1. ZHD 3 2 1 0 11:8 7 b.
2. SVa 3 2 0 1 15:8 6 b.
3. TVa 3 1 1 1 5:7 4 b.
4. Energetika 3 1 0 2 7:9 3 b.
5. Koksovňa 4 1 0 3 13:19 3 b.

B skupina

Vedenie - Oceliareň 5:2 (2:1, 2:1. 1:0)
Zápas, v ktorom bolo veľa vzruchu pred obidvoma bránkami a mal iskru, bol dovtedy najlepším na šampionáte. Obidve mužstvá hrali dôrazne, rýchlo, kombinačne výborne s častým zakončením. Ako prví sa dostali do dvojgólového vedenia domáci, čo bolo pre nich psychickou výhodou. Oceliari sa z úvodného šoku snažili rýchlo spamätať, znížili na 2:1, ale domáci svojmu súperovi toho veľa nedovolili. V druhej časti stretnutia hráči Vedenia už viedli 4:1 a v záverečnej tretine už len prikrášlili skóre. Dva góly domácich strelil Kováč, po jednom pridali Bolf, Kuzár a Grimplini, za oceliarov boli strelecky úspešní Rohaľ a Štefáni.

Údržba - Vedenie 0:8 (0:4, 0:1, 0:3)
Jednoznačná záležitosť favorizovaného tímu Vedenia, pre ktoré to bolo už tretie víťazstvo v skupine. V tomto súboji rozhodli hostia o zisku plného počtu bodov už v úvodnej tretine. Vypracovali si štvorgólový náskok a ten v ďalších dvoch tretinách neustále zvyšovali. Domáci hrali snaživo, niekoľkokrát sa dostali na dostrel pred bránku hostí, ale údržbári mali v tomto stretnutí až príliš vychýlenú mušku. Nedokázali streliť ani len čestný úspech. Za hostí po 2 góly strelili Kováč a Kuzár, po jednom pridali Grimplini, Rusič, Rogers a Maďar.

Oceliareň - Doprava 15:0 (3:0, 6:0, 6:0)
Oceliari si so snaživým súperom hravo poradili na nulu a v posledných dvoch tretinách si urobili z ich bránky doslova strelnicu. Hostia iba sporadicky prechádzali do protiútokov, ale bez patričného zakončenia. Pre oceliarov to bol výborný tréning na ťažký súboj s vysokopeciarmi a tak si mohlo celé mužstvo vyskúšať niektoré herné kombinácie. Pri streleckej chuti boli dvaja kanonieri Štefáni a Tóth, autori piatich gólov, ktorí si výrazne zlepšili svoje postavenie v tabuľke strelcov. Góly: Štefáni a Tóth po 5, Kelíšek 2, Rohaľ, Franc a Kimák po 1.

Vedenie - Vysoké pece 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Úradujúci majstri z Vysokých pecí mali raketový úvod a už v tretej minúte viedli 2:0 po presných zásahoch ich kanoniera Krušpána. Tento skvelý hráč, odchovanec nášho železiarenského hokeja si však zranil koleno a z ďalšej hry odstúpil. Lenže jeho spoluhráčov to nedeprimovalo, o to viac aktívnejšie a dôraznejšie bojovali. Po strelení tretieho gólu bolo jasné, že domáci to budú mať v tomto súboji veľmi ťažké. V dramatickom závere, kedy sa hralo prakticky už len na jednu bránku, sa hokejistom Vedenia podarilo znížiť na rozdiel gólu. Hostia sa však tomuto tlaku pričinením najmä ich brankára Dragana ubránili a zaslúžene zvíťazili. Góly: Veliký a Rusič, resp. Krušpán 2 a Ondrejčo.

Neúplná tabuľka B skupiny

1. ZHD 3 2 1 0 11:8 7 b.
2. SVa 3 2 0 1 15:8 6 b.
3. TVa 3 1 1 1 5:7 4 b.
4. Energetika 3 1 0 2 7:9 3 b.
5. Koksovňa 4 1 0 3 13:19 3 b.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...