Vyhľadávanie:

Jazerčania majú vynovené prístrešky MHD

Jazerčania majú vynovené prístrešky MHD

Obyvatelia sídliska Nad jazerom majú dosť negatívnych skúseností s vandalmi. Hádam najokatejšie sú ich "nájazdy" na zastávky mestskej hromadnej dopravy. Odtlačky nôh na čerstvej maľovke, amatérske výtvory sprejerov či vykopnuté sklenené výplne prístreškov... Tomu je však koniec. Ako si už určite cestujúci všimli, zastávky už vlani začali meniť svoju tvár.

"V týchto dňoch obnova zastávok opravou striech vrcholí," informuje Imrich Brada, vedúci oddelenia servisné služby DPMK a.s. "Pretože sklenené výplne nemali šancu prežiť viac ako tri - štyri mesiace, priestory, v ktorých boli umiestnené, sme zamurovali. Úplne zamurovaných je päť prístreškov v smere od obchodného centra Bajkal do mesta. Štyri náprotivné zastávky (smer z mesta) sú zamurované čiastočne. Prístrešky sú vymaľované, na zastávkach Rovníková a Kostol sme inštalovali aj nové podhľady, pretože pôvodné niekto úplne rozobral."

Za obnovou stojí iniciatíva a spolupráca MČ Košice Nad jazerom, Dopravného podniku mesta Košice a U. S. Steel Košice. Oceliarska spoločnosť pomohla finančne, dopravári realizáciou prác. Dopravný podnik plánuje rovnakým spôsobom renovovať v tomto roku ešte čakáreň mestskej hromadnej dopravy pri štadióne Lokomotíva smerom na Alpinku.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...