Vyhľadávanie:

Je veľa dôvodov pre ktoré sa oplatí službu využiť

Je veľa dôvodov pre ktoré sa oplatí službu využiť

Program starostlivosti o zamestnancov Work Life Coaching pokračuje aj v tomto roku

Vďaka pozitívnym ohlasom sa spoločnosť U. S. Steel Košice rozhodla v spolupráci s profesionálnou konzultačno-poradenskou spoločnosťou Human Dynamic pokračovať v Programe starostlivosti o zamestnancov a poskytovaní bezplatného poradenstva tak pre nich, ako aj ich rodinných príslušníkov. O podrobnejšie informácie sme požiadali manažérku projektu Work Life Coaching v U. S. Steel Košice Danu Sikorovú a riaditeľku Human Dynamic Miriam Lachovú.

• Program starostlivosti o zamestnancov vstupuje do svojho štvrtého ročníka. Ako hodnotíte jeho vlaňajší priebeh?

Dana Sikorová: Chcem poďakovať za pozitívne ohlasy na Program starostlivosti o zamestnancov, ktoré som dostávala počas celého minulého roka. Naši zamestnanci si uvedomujú, že nechať si poradiť, či už cez telefón alebo osobne, je niečo, čo ich posúva dopredu, pomáha riešiť výzvy, odľahčuje ťažké situácie a pomáha byť lepším rodičom, partnerom, kolegom alebo nadriadeným. Som úprimne rada, že tento program pomohol našim zamestnancom vyriešiť pracovné problémy a osobné záležitosti, či už v partnerskom alebo rodičovskom vzťahu. Aktívne využívanie programu Work Life Coaching ma skutočne veľmi teší. V priebehu roka 2015 sa uskutočnilo  vyše sedemsto osobných, e-mailových i telefonických konzultácií a vyše dvestopäťdesiat konzultácií na pracovisku, usporiadali sme osem prednášok na rôzne témy, medzi inými napríklad Ako hospodáriť s financiami, Šťastné spolunažívanie v partnerskom vzťahu alebo Výchova mladších detí a výchova tínedžerov. Veľmi ma teší, že sa nám podarilo spoločne so spoločnosťou Human Dynamic vytvoriť dobre zabehnutý a dôverný systém, vďaka ktorému sa môžu zamestnanci obrátiť na odborníkov s akýmikoľvek problémami týkajúcimi sa či už súkromného alebo pracovného života.

Miriam Lachová: Keď sa pozriem späť na posledné tri roky, počas ktorých Program starostlivosti o zamestnancov spolu so spoločnosťou U. S. Steel Košice realizujeme, som veľmi rada, že ľudia stále viac a viac tejto službe dôverujú a veria, že našim prvotným záujmom je pomôcť im presne v tej situácii, v ktorej sa nachádzajú. Ich dôvera je pre nás prioritná a odráža sa aj v tom, že nás nielen oslovuje čoraz viac ľudí, ale aj v tom, že problematika, s ktorou prichádzajú, sa týka rôznych oblastí ich života. Program môžem hodnotiť iba kladne. Spätná väzba na minuloročnú novinku, zameranú na poskytovanie finančného poradenstva, je značne pozitívna, táto služba bola frekventovane využívaná. Veľmi pozitívne ohlasy máme tiež na poradenstvo na pracovisku, ktoré sa veľmi rýchlo vždy obsadí.

 

• Čo prinesie program Work Life Coaching pre zamestnancov košickej oceliarne v roku 2016?

Miriam Lachová: V kalendárnom roku 2016 budeme naďalej poskytovať poradenstvo a koučing, a to osobný i pracovný, právne a finačné poradenstvo, poradenstvo na pracovisku, koučing a konzultácie pre manažment a riadiacich pracovníkov a k dispozícii bude aj welness portál.

Dana Sikorová: Spolu so spoločnosťou Human Dynamic dalej ponúkneme zamestnancom zaujímavé prednášky, ktoré budú bohaté na nové informácie a cenné rady. Tešiť sa môžu na také témy ako emocionálna inteligencia, riešenie záťažových a konfliktných situácií doma i v práci, rodičovské prešľapy, či na prednášku Staroba sa nás dotýka – sendvičová generácia. Všetky ďalšie informácie, novinky a užitočné články budeme prinášať v Oceli východu, sprostredkovávať mailom alebo prostredníctvom intranetu v časti Užitočné/HUMAN DYNAMIC/Prílohy.

 

• Službu mohli doteraz košickí oceliari a ich blízki využívať na základe stanovených kritérií a pravidiel. Budú sa meniť alebo ostane všetko po starom?

Dana Sikorová: Nie, pravidlá sa meniť nebudú. Všetci zamestnanci, ako aj ich blízki, s ktorými žijú v spoločnej domácnosti, budú môcť naďalej využívať služby spoločnosti Human Dynamic. Každý člen domácnosti má nárok na tri osobné stretnutia štvrťročne so psychológom alebo koučom, na neobmedzené emailové a telefonické konzultácie na bezplatnom čísle 0800 148 612 alebo WLC@sk.humandynamic.com alebo na finančné a právne konzultácie telefonicky i mailom. Konzultanti - terapeuti sú k dispozícii 24 hodín denne sedem dní v týždni. Možno s nimi predebatovať osobné záležitosti alebo problémy, podeliť sa s ťažkosťami, získať nadhľad v zložitej situácii, prediskutovať pracovné záležitosti, napríklad vo vypätej či konfliktnej situácii, keď niekto prežíva nadmerný stres alebo si robí starosti o svojho kolegu. Je veľa dôvodov prečo službu využiť. Konzultácie sú dôverné a bezplatné.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...