Vyhľadávanie:

Jediné miesto, kde sa s manželom pohádajú, je auto

Jediné miesto, kde sa s manželom pohádajú, je auto

E. Gregová, riaditeľka CK Ferrotour: Z hľadiska bezpečnosti vždy cítim zodpovednosť voči klientom

Majiteľka najväčšej cestovnej kancelárie vo východoslovenskom regióne CK Ferrotour Elena Gregová, je vodičkou od svojich osemnástich rokov, má odjazdených tisíce kilometrov bez nehody. S úsmevom spomína na svoje začiatky.

"Otec, ešte v bývalom režime, vlastnil staré žiguli, na ktoré mal problém získať osvedčenie z STK. Navrhla som mu, že vzhľadom na svoje dlhé a štíhle nohy, sa mu to pokúsim vybaviť. Obliekla som si minisukňu, obtiahnuté čierne pančuchy a obula si elegantné topánky na vysokom podpätku. Technici prižmúrili obe oči a ja spokojná s prehliadkou, som išla vonku auto zaparkovať. Vtom sa mi opätok zakliesnil medzi spojku a brzdu, vozidlo som nedokázala ovládať a vrazila som do krásne vylešteného Mercedesu, práve privezeného z Nemecka. Pán nižšieho vzrastu, ktorý mi bol akurát po plecia, poriadne zúril. Bolo mi ho ľúto, auto som mu poriadne poškodila."

Táto príhoda od jazdenia riaditeľku neodradila, i keď na väčšie vzdialenosti, najmä pri cestách do zahraničia, dáva prednosť lietadlu. V súčasnosti vlastní už štvrté auto, tentokrát Škodu Octavia. Považuje sa za dobrú vodičku.

"Môj manžel si to však o mne nemyslí. Jediné miesto, kde sa pohádame, je práve auto, keď šoférujem a on sedí vedľa mňa. Je výborný vodič, na mňa však veľmi prísny, stále mi do jazdenia hovorí a vraj, sa preceňujem. Je pravda, že rada s mužmi - vodičmi na cestách súťažím a niekedy to aj preženiem. Majú síce lepší vzťah k autám, po technickej stránke sú určite vo výhode, ale ženy sú trpezlivejšie, opatrnejšie vodičky, kým muži radi počas jazdy riskujú. Bezpečnosť na cestách ohrozujú najmä mladí šoféri so silnými autami, ktorým často chýbajú dobré vodičské schopnosti. Na takýchto vodičoch si zvyknem zanadávať."

S dopravou má E. Gregová bohaté skúsenosti. Istý čas cestovná kancelária vlastnila vozový park, jeho údržba bola veľmi náročná. Dnes majú zmluvu so spoločnosťou, ktorej predali autobusy. "Je to ekonomicky výhodnejšie a hlavne menej stresové. Vždy som cítila panický strach a veľkú zodpovednosť voči klientom, najmä čo sa týka bezpečnosti. Autobusové zájazdy, predovšetkým do Chorvátska, sú vďačné produkty. Dopravný servis robíme aj pre U. S. Steel. Dodržiavame prísne pravidlá, bezpečnosť je pre nás prioritou."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...