Vyhľadávanie:

Jedlá pripravujeme z absolútne bezpečných surovín

Jedlá pripravujeme z absolútne bezpečných surovín

Hovoríme s regionálnym riaditeľom prevádzky Eurest v U. S. Steel Košice Gabrielom Vrzálom

     Prevádzku firmy Eurest, ktorá začala poskytovať stravovacie služby pre košickú oceliareň od januára 2013, vedie od samého začiatku regionálny riaditeľ Gabriel Vrzal. Požiadali sme ho o rozhovor.

 ·  Firma Eurest sa v U. S. Steel Košice už udomácnila. Priblížite novinky, ktoré do oblasti stravovania priniesla? S akým ohlasom sa stretli?
    Novinky prinášame priebežne a musím konštatovať, že majú medzi našimi hosťami veľký úspech. Spomenul by som len zopár z nich. Veľmi obľúbené sú rôzne gastroakcie, ktoré vychádzajú z nášho Gastrokalendára. Mimoriadne úspešná bola akcia Vyšehradská štvorka, veľmi žiadané sú tematické týždne, nadštandard a pizza, v bufetoch je hitom desiatová polievka a vlastná výroba, naše čerstvé bagety.

 ·  Načrime do štatistiky... Koľko teplých a chladených jedál denne pripravíte, aký je záujem o ponuky v bistrách a o cukrársku výrobu?
    Mesačne priemerne predáme 60 tisíc hlavných teplých jedál a približne 18 tisíc chladených jedál. Záujem tak o teplú, ako aj o chladenú stravu sa v porovnaní s predchádzajúcim obdobím zvyšuje. Interes o bistrá i cukrárske výrobky je ustálený. Mimochodom, v tejto oblasti plánujeme v blízkej budúcnosti zmeny, hlavne v oblasti ponuky našich výrobkov v bistrách a tiež ponuky cukrárskej výroby.

 ·  Koncom vlaňajška uskutočnila vaša spoločnosť medzi stravníkmi košickej oceliarne prieskum, v rámci ktorého ste identifikovali aj príležitosti na zlepšenie. Týkali sa pestrosti v ponuke jedál, pomeru kvality služieb a ceny, ako aj cien doplnkových výrobkov. Čo ste v týchto oblastiach pre vyššiu spokojnosť hutníkov spravili?
    Myslím si, že výsledky ankety nám dali objektívny obraz o našej službe. Oblasti, kde máme príležitosť na zlepšenie, sme si detailne prebrali a vyvíjame úsilie na ich zlepšovanie. V rámci cenovej politiky predaja doplnkového sortimentu úzko spolupracujeme so stravovacou komisiou, ktorej členmi sú aj zástupcovia odborovej organizácie. Momentálne pracujeme na akciových cenách produktov definovaných zástupcami U. S. Steel Košice.

 ·  Mohli by ste byť v tejto súvislosti konkrétnejší?
    V rámci tejto akcie si zástupcovia U. Steel Košice vybrali dvanásť produktov zo sortimentu bufetov, na ktoré sme pripravili akciové ceny od 1. decembra 2015. Zvýraznené budú v bufetoch pomocou propagačných plagátov a cenoviek.

 ·  Dovolíte niekoľko podotázok v tejto súvislosti? Ceny v bufetovej sieti sú najčastejším zdrojom ponôs. Aj keď ich nemožno porovnávať s tými v meste, najmä akciovými, predsa len niektoré z nich, poukazujú hutníci, sú neúmerne vysoké. Kým si niekto dá teplý obed za necelé tri eurá, iný, ktorý takúto možnosť nemá vždy, dá za šunku, pečivo a syr aj päť eur. Prečo je napríklad taký drahý vážený cukor, niektoré druhy ovocia alebo zeleniny?
    Treba si uvedomiť, že prioritou tak našej spoločnosti, ako aj U. S. Steel Košice, je teplá strava. Cena doplnkového sortimentu je komplexná a zahŕňa celú ponúkanú službu. Ceny v bufetoch sú štvrťročne sledované a porovnávané s cenami v prevádzkach podobného charakteru, na čo máme definovaný mechanizmus. Čo sa týka vašej konkrétnej otázky, cena ovocia a zeleniny je vecou sezónnosti. Momentálne máme ceny ovocia a zeleniny porovnateľné s trhovými cenami. Spoločne sme ich definovali so zástupcami U. S. Steel Košice. Budeme sa snažiť naďalej robiť akcie na vybrané druhy produktov doplnkového predaja, podobne ako je to v supermarketoch. Možno ako príklad uvediem nedávnu akciu na jablká, ktorých cena bola lepšia než v jednom košickom supermarkete či hypermarkete. Podotýkam však, že pri tejto akciovej cene sme predali približne 50 kilogramov jabĺk. Je teda pochopiteľné, že sa v cenách doplnkového sortimentu nemáme šancu vyrovnať cenám supermarketov.

 ·  Aký je pôvod mäsa, hydiny a mrazených polotovarov, z ktorých pripravuje obedové menu?
    Myslím si, že táto téma bola celospoločensky výrazne nafúknutá. Nerozumiem tomu. Na Slovensku je problém s produkciou hydiny, bravčového aj hovädzieho mäsa, pretože chov týchto zvierat takmer zanikol. Je pochopiteľné, že Brazília, najväčší producent hydiny na svete, dodáva jej mäso aj na európske trhy. Nevidím v tom žiadny problém, ak brazílska hydina prešla všetkými kontrolnými a legislatívnymi mechanizmami v Slovenskej republike. Každopádne treba podotknúť, že vzhľadom na našu spoločenskú zodpovednosť v tomto segmente, každá surovina, ktorú odoberáme, je pod neustálym dohľadom. Naša spoločnosť zabezpečuje audit všetkých svojich dodávateľov. Preferujeme však odber hydiny od slovenského výrobcu. Ubezpečujem vás, že všetky jedlá pripravujeme zo zdravotne bezchybných a absolútne bezpečných surovín.

 ·  Citujem hlas niektorých železiarov: "Chuť polievok sa síce v poslednom čase zlepšila, ale aj tak ich treba dochucovať, mnohým sa už prejedli kuracie prsia, ktoré sú v ponuke, aj keď na iný spôsob, takmer každý deň. Jedlá na tanieri vyzerajú fádne..." Čo s tým?
    Myslím si, že ponuka je vyhovujúca a každý si dokáže vybrať spomedzi piatich, šiestich základných jedál plus dvoch troch nadštandardov. Samozrejme, našou snahou je mať vyvážený jedálny lístok, ktorý je atraktívny pre každého. Každopádne, ukazovateľom pre túto odpoveď je percento stravníkov. Kým prvý rok pôsobenia našej spoločnosti bola "stravovanosť" približne 45-percentná, teraz je na úrovni 57 percent.

 ·  Dlhodobým problémom, presvedčili sme sa o tom v každej jedálni, sú špinavé príbory aj misky, ktoré práve vyšli z umývačiek, ale tiež vypuklé dná podnosov, ktoré môžu spôsobiť úraz vzhľadom na to, že sa po nich taniere kĺžu. Črtá sa už riešenie?
    Áno, vieme o tomto probléme, aj keď sa to v poslednom čase výrazne zlepšilo vďaka väčšej kontrole na výstupe inventáru z umývačiek. Riešením by bola výmena umývačiek riadu, je to však veľmi výrazná investícia. Treba sa ňou zaoberať na oboch stranách. Zatiaľ sa snažíme neustále dopĺňať nový inventár. Bohužiaľ, je to artikel, ktorý mizne z našich reštaurácií.

 ·  Neplánujete rozšíriť sortiment chladenej stravy? Aký je o ňu záujem?
    Záujem o chladenú stravu sa permanentne zvyšuje. Nad rozšírením sortimentu sme zatiaľ neuvažovali.

 ·  Načrtnete rozvojové akcie, ktoré pripravujete v blízkej i vzdialenejšej budúcnosti?
    Pripravujeme rôzne gastroakcie v našich reštauráciách. Budeme naďalej investovať a inovovať naše prevádzky. Pripravujeme aj cenové akcie v bufetoch a bistrách a budeme meniť ponuku vlastnej výroby, cukrárskej výroby a desiatových polievok.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...