Vyhľadávanie:

Jej šoférovanie je romantické, no aj s hororovými príbehmi

Jej šoférovanie je romantické, no aj s hororovými príbehmi

Opernej speváčke Jelene Obrazcovej pri nohách ležalo celé Rusko, Európa, ale i Amerika

Milovníci operného umenia si prišli na svoje počas májových osláv Dňa mesta Košice. Deň po vystúpení veľkého talianskeho tenoristu Andrea Bocelliho v Steel Aréne patrilo totiž javisko Štátneho divadla ruskej mezzopranistke Jelene Obrazcovej. Spolu s hosťami večera ponúkla galakoncert krásnych árií od G. Verdiho, G. Puccini, P. I. Čajkovského, R. Korsakova.

Táto veľmi príjemná a šarmantná dáma patrí na opernom nebi medzi najväčšie svetové hviezdy. Počas jej bohatej kariéry jej pri nohách ležalo celé Rusko, dobyla milánsku La Scalu, Metropolitnú operu v New Yorku. Často jej opernými partnermi boli Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, Mirelli Freni, Peter Dvorský...

Na záver minulotýždňového vystúpenia v košickom divadle pred vypredaným hľadiskom za neutíchajúceho potlesku sa neubránila dojatiu a zo srdca sa vyznala: "Som nesmierne šťastná, že som dostala ponuku od svojho najlepšieho slovenského priateľa Petra Dvorského spievať pred tak úžasným publikom a v takom prekrásnom kultúrnom stánku".

S maestrom Dvorským sa pozná už vyše dve desiatky rokov. Svetoznámy tenor, ktorý jej robil po vystúpení garde, si zaspomínal, keď ako študent konzervatória ju počul spievať v Bratislave. Vtedy v kútiku srdca zatúžil spoznať ju a raz si s ňou i zaspievať. Nakoniec sa to podarilo. S touto ruskou divou sa postavil na dosky, ktoré znamenajú svet a účinkovali spolu vo Verdiho Requiem, v Sedliackej cti Pietra Mascagniho a vystupovali na mnohých európskych koncertoch. A Jelena sa už teraz teší, že si bude môcť zaspievať spolu s P. Dvorským na 10. ročníku hudobných slávnosti v Jaroměři. O J. Obrazcovej prezradíme, že doslova miluje autá. Jej štyridsaťročné šoférovanie pripomína tak trochu romantiku okorenenú hororovými príbehmi. Ona ich nazvala katastrofami. Je v nich všetko: láska za volantom, vášeň z rýchlosti, havárie s kopou šťastia. Počúvať ich je doslova prežívať dobrodružný film. Raz v zime cestovala autom z Moskvy do Peterburgu. Jelena, ako nám povedala, nepatrí k vodičom zvládajúcim šmyk na ľade, ale jazdiť musela i za takýchto nevľúdnych podmienok. Nútila ju k tomu profesia a časté vystupovanie mimo Moskvy. Keďže jej najväčšou slabosťou počas šoférovania je spätné stredové zrkadlo, ani pri tejto ceste nebolo tomu inak. Trochu "zrkadlovej nepozornosti" a auto bolo mimo cesty a takmer na streche. Policajti, ktorí na mieste nehody zisťovali príčiny nejasnej havárie, nechápavo krútili hlavami... "Nuž, pozrela som sa trošku viac do zrkadla a nato auto zišlo z cesty. To som nemala pozerať do zrkadla?"....

So šťastným koncom sa skončila i zrážka jej športového mercedesu s diviakom, ktorý na jej úžas po kolízií zdupkal po svojich vlastných. Keďže Jelena sadá za volant svojich miláčikov už toľké roky, nedalo nám, aby sme sa jej neopýtali, ako je to u nej s pokutami. "Jazdím bezpečne, som tolerantná vodička. Možno je mojou slabosťou rýchlosť. Priznám sa, že som ešte ani raz v živote nezaplatila pokutu. Väčšina policajtov ma v Rusku naozaj pozná. Všetci, i tí najprísnejší, nikdy nepohrdli pozvaním na moje vystúpenia. Je to iste pre mňa veľké ocenenie, ktoré v žiadnom prípade zámerne nezneužívam".

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...