Vyhľadávanie:

Jeseň života bodovala

Jeseň života bodovala

Aj seniori Košíc podporujú kandidatúru na Európske mesto športu

Vo štvrtok 12. februára 2015 sa v rekreačnom lyžiarskom stredisku Jahodná konali prvé Zimné športové hry seniorov pod názvom Košice - zima 2015. Zúčastnilo sa ich 90 pretekárov z desiatich Klubov seniorov a Denných centier z Košíc, ktorí medzi sebou súťažili v behu na lyžiach, zjazde na saniach, boboch a klzákoch. Obraz štartujúceho seniora, ktorý sa opieral o barly, nasadol si na boby a úspešne prišiel do cieľa, bol pozoruhodným prejavom snahy aktívne sa zapojiť do športového zápolenia. Slávnostný nástup pretekárov, vztýčenie vlajky mesta a zapálenie ohňa počas otvorenia hier bolo pre seniorov, ktorí tieto olympijské pocty poznali len z televíznych obrazoviek, nevšedným zážitkom. Počas súťaží bolo po prvý raz prezentované aj nové logo pre kandidatúru mesta Košice získať v roku 2016 titul Európske mesto športu.

Medzi súťažiacimi nechýbali bývalí zamestnanci U. S. Steel Košice, ktorí reprezentovali Občianske združenie Jeseň života. Mená ako Brutovský, Kottler, Sabol, Novotný, Nemec, Jarošinec, manželia Varholákoví a Mitaľ sú všetkým dobre známe. Nielen týchto športovcov - seniorov, ale aj iných stretávame i na športových podujatiach v rámci Zimných a Letných športových hier USSK. Na Jahodnej si počínali veľmi dobre a v bodovaní seniorských klubov sa Jeseň života umiestnila s tromi zlatými, jednou striebornou a jednou bronzovou medailou na prvom mieste. Okrem spomínaných športovcov mala oceliarska spoločnosť zastúpenie aj v ďalších kluboch košických mestských častí. Železiari dominovali najmä v klasickej disciplíne v behu na lyžiach. Zúročili tak svoje skúsenosti s bežkami v bielej stope, keďže sa každoročne zúčastňujú pretekov Zimných športových hier USSK.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...