Vyhľadávanie:

Jesenná harmónia v znamení štedrosti

Jesenná harmónia v znamení štedrosti

V Dome umenia sa uskutočnil benefičný koncert, U. S. Steel Košice podporila dve sociálne inštitúcie

Koncert
K hviezdam koncertu patril aj Tristan Willems, hráč na dychové nástroje z USA, ktorý s košickou Štátnou filharmóniou predviedol jedinečný výkon.

Detský domov Lienka a Špeciálna základná škola internátna vo Veľkých Kapušanoch, ako spoločné zariadenie s deťmi s nariadenou ústavnou výchovou, ktoré v súčasnosti prechádza transformáciou na samostatné skupiny rodinného typu, existuje už trinásť rokov. Žije v ňom 182 chovancov. Chlapcov a dievčat, ktorí skutočnú lásku svojich vlastných rodičov nikdy nepoznali. Prichádza čas Vianoc a aj oni majú svoje sny a túžby...

A aj keď sa náhradné mamy v domove snažia vytvoriť čarokrásnu atmosféru nakrajších sviatkov roka spolu s bohato prestretým stolom, stromčekom a darčekmi, sami na splnenie tohto šľachetného cieľa nestačia. Domov bojuje s finančnými problémami, rozpočet nepokrýva ani výdavky na bežnú prevádzku, vrátane potravín. Podobné problémy trápia aj Detský domov vo Vranove nad Topľou, ktorému chýbajú finančné prostriedky na dokončenie rekonštrukčných prác v rámci prerodu zariadenia na domov rodinného typu. Spoločnosť U. S. Steel Košice sa rozhodla, v rámci svojich charitatívnych aktivít, obom zariadeniam pomôcť a aspoň takýmto činom zlepšiť život tých, ktorí najviac pociťujú absenciu lásky a vlastnej rodiny.

V nedeľu večer, 30. novembra 2003, sa v Dome umenia v Košiciach za účasti osobností spoločenského a kultúrneho života i predstaviteľov manažmentu U. S. Steel Košice, uskutočnil benefičný koncert pod názvom Jesenná harmónia, ktorý na podporu charitatívnych projektov a pod záštitou ministra kultúry SR Rudolfa Chmela zorganizoval I. Lions Club Košice v spolupráci s U. S. Steel Košice, VSE,a.s. Košice a V.O.D.S., a.s. Košice. Obecenstvu sa predstavila košická Štátna filharmónia pod vedením Dušana Štefáneka, dirigenta opery Slovenského národného divadla v Bratislave, Martin Malachovský, sólista opery SND, Tristan Willems, hráč na dychové nástroje z USA a hrou na flaute aj nevidiaca študentka 4. ročníka Gymnázia sv. Tomáša Akvinského v Košiciach Dušana Blašková. Prestávky medzi jednotlivými vystúpeniami umelcov sa niesli v znamení štedrosti...

"Sme veľmi radi, že môžeme aspoň takýmto malým činom pomôcť detským domovom na východnom Slovensku, konkrétne vo Vranove nad Topľou a Lienke vo Veľkých Kapušanoch," povedal po slovensky viceprezident pre informačné technológie Peter S. Richardson, ktorý zástupcom oboch inštitúcií slávnostne odovzdal dva symbolické šeky na 100 tisíc korún. Finančnému daru vo výške 50 tisíc korún od spoločnosti V.O.D.S. sa potešili v Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Košiciach. Prostriedky použijú na dokončenie odborného pracoviska oftalmológa, zrakového terapeuta a optometristu. Rovnakou sumou prispeli na činnosť chránenej dielne, sociálneho učenia a rehabilitácie Domovu sociálnych služieb pre mentálne postihnuté deti a dospelých Amália v Rožňave VSE, a.s. Košice. I. Lions Club daroval nevidiacej študenke Dušane Blaškovej, ktorá pri automobilovej nehode stratila svojho otca a prišla o zrak, tiež 50 tisíc korún.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...