Vyhľadávanie:

John Surma: "Chceme pracovať bezpečne a byť úspešní."

John Surma: "Chceme pracovať bezpečne a byť úspešní."

U. S. Steel Košice navštívili najvyšší predstavitelia z Pittsburghu

V piatok ráno košické železiarne privítali vzácnu návštevu. Ako postupuje výstavba rozhodujúcich investičných akcií si prišli pozrieť najvyšší predstavitelia korporácie USS Chairman and Chief Executive Officer John P. Surma, Chief Operating Officer John H. Goodish a ďalší top manažéri. V sprievode prezidenta USSK Davida H. Lohra, viceprezidenta pre výrobu Richarda E. Veitcha a viceprezidenta pre technológiu Jeffreya V. Greenwella zavítali najprv do výskumného laboratória v Koksovni, kde ich generálny manažér pre výskum a vývoj Frederick J. Mannion a riaditeľ úseku technológie procesov Výskumu a vývoja Mark Atkinson oboznámili so simuláciou výroby koksu v laboratórnych podmienkach vo výskumnom pilotnom zariadení - v koksárenskej peci s pohyblivou stenou.

Koks vyrábaný touto pecou sa testuje z hľadiska vlastností, pričom hlavnou dôležitou črtou tejto pilotnej pece je zabezpečiť také uhoľné vsádzky pre použitie v spoločnosti USSK, ktoré budú bezpečné a zároveň nebudú poškodzovať koksárenské batérie v prevádzke vysokým tlakom na steny. Laboratórium uhlia a koksu, ktoré vo februári začalo s denným testovaním vlastností uhlia a koksu pre Koksovňu, bude poskytovať globálne služby pre celú korporáciu United States Steel.

Generálny manažér pre inžinierske činnosti Michael L. Terry a projektová manažérka Anna Miklošíková predstaviteľov korporácie oboznámili s výstavbou deliacieho zariadenia vzduchu č. 9 na výrobu kyslíka, dusíka a argónu situovaného na mieste, kde ešte prednedávnom bolo iba šrotovisko. Zašli aj do velína, odkiaľ sa bude kontrolovať a riadiť výroba týchto komponentov. Vo velíne však už teraz bolo rušno, pretože sa tu pracovalo na nábehu aparátu. Hostia z Pittsburghu potom navštívili najväčšiu investičnú akciu korporácie v tomto roku - výstavbu pozinkovacej linky č. 3, ktorá začne vyrábať plechy pre automobilový priemysel už začiatkom budúceho roka. Návšteva sa zhodou okolností uskutočnila presne rok po slávnostnom výkope a položení základného kameňa výstavby haly pozinkovacej linky č. 3.

Po prehliadke podniku sa hostia z Pittsburghu v šikmej zasadačke administratívnej budovy vo vstupnom areáli stretli s viceprezidentmi, generálnymi manažérmi a ďalšími zamestnancami USSK. Johna Surmu a ostatných hostí o výsledkoch košických železiarní informoval prezident USSK David H. Lohr. Potom sa slova ujal John Surma. Poďakoval sa všetkým manažérom a zamestnancom firmy za výborné výsledky. Ako povedal, vedenie korporácie oceňuje progres, ktorý USSK dosiahla. Napredovanie vidieť v oblasti bezpečnosti práce. Zdôraznil, že nulová úrazovosť je dosiahnuteľná a vytrvalo treba kráčať za jej dosiahnutím. Zreteľný pokrok vidieť aj v oblasti životného prostredia, kde sa realizovali viaceré významné investičné akcie. Životné prostredie bude naďalej patriť spolu s bezpečnosťou práce medzi priority korporácie. Dôležitým cieľom je neustály rast kvality výroby. Ako povedal John Surma, pri každej svojej návšteve registruje v košických železiarňach veľký krok vpred, s jej výsledkami je vedenie korporácie veľmi spokojné. Vidieť, že USSK riadia kvalitní manažéri a pracujú tu vysokokvalifikovaní zamestnanci. Košice a Slovensko je oblasť veľmi vhodná na investície a má dobré meno aj medzi americkými investormi.

Zhodnotil tiež situáciu na svetovom trhu s oceľou, ktorú do značnej miery ovplyvňuje Čína.

"Odkážte všetkým zamestnancom U. S. Steel Košice," vyzval manažérov John Surma, "moje poďakovanie za ich prácu, vedenie korporácie je s ich výsledkami veľmi spokojné. Povedzte im, aby pracovali bezpečne, aby boli aj naďalej úspešní. "

Na záver stretnutia John Surma aj David H. Lohr odpovedali na otázky manažérov USSK.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...