Vyhľadávanie:

Jubilejná olympiáda odštartovaná

Jubilejná olympiáda odštartovaná

Logo

Prvým stretnutím Koksovňa - Teplá valcovňa sa v pondelok 9. januára 2006 začali majstrovstvá U. S. Steel Košice v ľadovom hokeji. Týmto zápasom a následne slávnostným ceremoniálom sme odštartovali súťaže jubilejného X. ročníka Zimnej olympiády U. S. Steel Košice. Hokejového olympijského šampionátu sa zúčastňuje desať mužstiev a vyvrcholením turnaja bude finálový súboj 13. februára 2006, kedy spoznáme nového majstra železiarní v hokeji.

Po hokejistoch rozbehnú svoju súťaž bežci na lyžiach, ktorí odštartujú do bielej stopy v sobotu 11. 2. 2006 tradične v lyžiarskom bežeckom areáli v Hnilci. Po vlaňajšej úprave vekových kategórií, tie zostávajú nezmenené aj v tomto ročníku, budú súťažiť muži do 30, do 50 a nad 50 rokov a ženy do 40, do 50 a nad 50 rokov. Novinkou v tomto roku bude dôslednejšia kontrola bežcov-olympionikov už pri preberaní štartovných čísiel, kde budú musieť predložiť doklad v podobe identifikačnej karty zamestnanca U. S. Steel Košice. Odchod autobusov do Hnileckej doliny je v sobotu 11. 2. o 7.00 hod. z parkoviska pred Spoločenským pavilónom. Štart pretekov bežeckého lyžovania je o 10.00 h., po vyhlásení výsledkov a odovzdávaní cien bude pre všetkých účastníkov pripravený tradičný guľáš.

Vyvrcholenie jubilejnej desiatej zimnej olympiády sa uskutoční v sobotu 18. 2. 2006 na Jahodnej, kde si súťažiaci zmerajú sily v obrovskom slalome a v snowboarde. Vekové kategórie pre obrovský slalom zostali pre mužov i ženy nezmenené, teda do 30, do 50 a nad 50 rokov. V snowboarde je súťaž dospelých bez vekového obmedzenia a pre deti zamestnancov je vek limitovaný do 18 rokov ku dňu konania súťaže. Tak ako po iné roky, aj teraz sme pripravili pre účastníkov olympiády prekvapenie. Budú to zimné čelenky. Tie dostanú súťažiaci pri prezentácii, lyžiari-bežci v Hnilci a ostatní súťažiaci na Jahodnej.

V tomto roku sme kvôli plynulosti prezentácií posunuli odchody autobusov na Jahodnú v sobotu 18. februára pre pretekárov skôr, teda už o 7.00 hod. z parkoviska od Spoločenského pavilónu. Podobne ako to bolo v minulosti sa od 7.30 h. uskutočnia preteky VIII. ročníka obrovského slalomu pre deti našich zamestnancov. Na štart nastúpia juniori a juniorky ročníkov narodenia 1988, 89, 90, starší žiaci a žiačky narodení 1991, 92, 93, mladší žiaci a žiačky nar. 1994, 95, 96 a deti z prípravky nar. 1997, 98, 99. Rodičia môžu svoje deti prihlásiť u členov organizačného výboru z jednotlivých spoločností, DZ, závodov, úsekov a útvarov, alebo e-mailom u Jaroslava Habalu, DZ Zušľachťovne, mobil 0904 704 217 do 6. februára 2006. Pre účasť v súťaži je potrebné svoje deti poistiť. Doprava na Jahodnú pre túto súťaž detí je individuálna. Bližšie informácie na mobile 0915 103 612 u Karola Hanigovského.

V rovnaký deň, 18. februára 2006, sa od 10.00 hod. uskutoční tiež na Jahodnej už po šiesty raz Detský zimný karneval. Rodičia svoje deti prihlasujú na príslušných ZO OZ METALURG, kde si zároveň prevezmú poukážky na čaj a bagety. Termín prihlášok na karneval je 13. 2. 2006. Na záver pripomínam, že záujemcovia z radov zamestnancov U. S. Steel Košice o olympijské súťaže 11. februára v Hnilci, alebo 18. februára na Jahodnej, sa môžu hlásiť u poverených členov organizačného výboru z jednotlivých spoločností, DZ, závodov, útvarov a úsekov do 6. 2. 2006. Títo zodpovední členovia OV potom doručia spracované záväzné prihlášky na zasadnutie organizačného výboru. Kompletný materiál X. ročníka Zimnej olympiády je umiestnený na intranete v časti Šport.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...