Vyhľadávanie:

Jubilejný beh v Blažiciach

Jubilejný beh v Blažiciach

Rekreační bežci už síce majú niektoré vytrvalostné preteky v tomto roku za sebou, oficiálne však bežeckú sezónu v našom regióne odštartujú v nedeľu 1. marca 2015 v Blažiciach. V tejto obci už tradične organizujú beh na 16-kilometrovej trati pod názvom Beh Olšavskou dolinou. V tomto roku to bude už jubilejný 40. ročník podujatia, ktoré sa medzi bežcami teší veľkej obľube. "O naše preteky je veľký záujem, preto sa musíme pripraviť na to, že na štart sa postaví okolo tristo štartujúcich," informoval predseda organizačného výboru starosta obce Juraj Gmitro a dodal: "Vlani sme zaregistrovali rekordných 274 bežcov. Preto rátame s tým, že v prípade priaznivého počasia k nám v tomto roku zavíta ešte väčší počet rekreačných bežcov z celého Slovenska. K dispozícii budeme mať viac než 350 čísel a každému z 350 prihlásených účastníkov garantujeme tričko i rôzne reklamné predmety, ktoré sme k jubileu nášho behu pripravili. Ak by bol záujem ešte väčší, umožníme štart všetkým pretekárom, ktorí sa prezentujú."

Štart je o 13. hodine pred kultúrnym domom v Blažiciach, kde bude aj cieľ. Prezentácia štartujúcich sa uskutoční v deň pretekov od 10.30 do 12.30 hod. v miestnom kultúrnom dome. Pre najlepších sú pripravené poháre i finančné odmeny v šiestich vekových kategóriách mužov (juniori do 19 rokov, muži v absolútnom poradí, muži do 49 rokov, do 59, do 69 a nad 70 rokov) a v štyroch kategóriách žien (juniorky do 19 rokov, ženy do 39, do 49 a nad 50 rokov). V absolútnom poradí budú vyhodnotení až piati najlepší pretekári, v ostatných kategóriách prví traja bežci.

Ďalšie informácie o behu poskytol riaditeľ pretekov a prezident OŠK Blažice Dušan Štefáni: "Preteky sa uskutočnia na osvedčenej trati s vynoveným asfaltovým povrchom z Blažíc, cez Ruskov, Ďurkov, Olšovany, Vyšný Čaj, Nižný Čaj, Bohdanovce späť do Blažíc. Okrem domácich vytrvalcov očakávame aj bežcov zo zahraničia, ktorí k nám každoročne chodia z Česka, Maďarska, Poľska, Ukrajiny a iných krajín. Rátame s tým, že sa zíde silná konkurenciu vytrvalcov, ktorí zvedú na trati tuhý boj. Pri priaznivom počasí by sa konečne mohlo podariť niektorému z favoritov prekonať traťový rekord. Pre víťaza je stanovená odmena 250 eur a za prekonanie rekordu trate, ktorý časom 47:10 min. drží ešte z roku 1989 bývalý čs. reprezentant Zdeněk Mezulianik z Prahy, sme vypísali prémiu 150 eur. Motiváciou bežcov v tomto roku určite budú aj zvýšené finančné odmeny v jednotlivých kategóriách."

Víťazom vlaňajšieho 39. ročníka behu v Blažiciach sa stal Ukrajinec obliekajúci dres Demolexu Bardejov Aleksandr Matvijčuk, ktorý mal čas 48:39 min. Za traťovým rekordom zaostal o jednu minútu a 29 sekúnd. Hosťom jubilejného 40. ročníka behu v Blažiciach bude štvornásobný olympionik a strieborný medailista z ME v roku 1969 v behu na 800 metrov Jozef Plachý, ktorý preteky odštartuje. Pre bežcov z Košíc organizátor zabezpečí dopravu autobusom z Košíc tam i späť. Autobus odchádza o 10.30 hod. zo zastávky MHD pri hoteli Gloria. Štartovné je 7 eur pri zaplatení on-line, pred štartom 10 eur. Registrácia pretekárov, ktorá sa končí v piatok 27. 2. 2015 o 12. hodine, je na http.//www.inviton.sk/event/8148, alebo na www.beh.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...