Vyhľadávanie:

Jubilejný memoriál gymnastov

Jubilejný memoriál gymnastov

Už po šiesty raz bola spoločnosť U. S. Steel Košice generálnym reklamným partnerom medzinárodných gymnastických pretekov o Memoriál Jozefa Pajora. V tomto roku sa na jubilejnom XXX. ročníku zúčastnil rekordný počet 115 mladých gymnastov a gymnastiek z ôsmich krajín. V špecializovanej telocvični športovej gymnastiky nad Popradskou cestou v Košiciach si v silnej medzinárodnej konkurencii už tradične okrem výborných Poliakov a gymnastov z Čiech, dobre počínali aj domáci pretekári z košických klubov Sokol Gymnastik Košice, Lokomotíva Košice a gymnastky z OŠG KEŠEL Košice.

Najhodnotnejšie výkony dosiahli zverenci trénera Jozefa Dučáka z klubu Sokol Gymnastik Košice Vladimír Vojtek a Eduard Marčák. Vojtek zvíťazil v kategórii juniorov a Marčák vyhral kategóriu žiakov ročník narodenia 1993-94. V tej istej kategórii sa v prvej desiatke z Košičanov umiestnili: 3. Rastislav Varga, 7. Matúš Stehlík, 8. Gabriel Ferčák a 10. Martin Pajtáš.

V kategórii žiakov roč. narodenia 1995-96 zvíťazil Ondřej Dostál z GK Šumperk a v najpočetnejšej kategórii žiakov roč. narodenia 1997 a mladší si zo 41 štartujúcich prvenstvo vybojoval Tomasz Lutowski z poľského klubu Zawisza Bydgoszcz. Z domácich gymnastov bol najlepší Marek Majerník, ktorý obsadil 5. miesto. V ženskej kategórii vyhrala Dagmar Lovětínska zo Slovana Praha, z Košičaniek skončila Barbora Gallová z klubu OŠG KEŠEL na 3. mieste.

Aj medzi juniorkami si najlepšie počínala česká gymnastka Kristína Opočenská zo Slovana Praha, ale 2. priečku si vybojovala Michaela Kasardová z OŠG KEŠEL. Ďalšie členky tohto košického klubu dosiahli tieto umiestnenia: 4. Timea Kulcsárová, 5. Lucia Jakubíková, 7. Simona Jakubíková.

V žiackej kategórii dominovali mladé gymnastické talenty z Budapešti, ktoré obsadili z 24 štartujúcich pretekárov prvé štyri priečky v poradí 1. Xiong Hai Lun, 2. Vivien Srámová, 3. Rita Pálfiová, 4. Nikolett Kissová. Až na 9. mieste sa umiestnila domáca gymnastka z OŠG KEŠEL Košice Kristína Jurčáková. Ceny najlepším pretekárom, ktorí si vybojovali miesta na stupňoch víťazov odovzdal za generálneho reklamného partnera podujatia viceprezident pre ľudské zdroje Martin Pitorák.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...