Vyhľadávanie:

Juniori si vybojovali bronzové medaily

Juniori si vybojovali bronzové medaily

Záverečnými stretnutiami v play-off sa skončili hokejové extraligové súťaže juniorov a dorastencov v sezóne 2012/2013. Vlaňajší majstri v juniorskej súťaži, mladí hokejisti HC Košice svoj titul v tomto ročníku neobhájili a v play-off bojovali iba o 3. miesto. V súboji o bronz mali za súpera Duklu Trenčín. Naši juniori si s mladými Trenčanmi poradili až v piatom zo vzájomných stretnutí a na zápasy vyhrali 3:2. Začínali na domácom ľade, ale v úvodnom zápase sa im vôbec nedarilo. V Steel aréne podľahli svojmu súperovi 5:8 (2:2, 3:4, 0:2). V druhom meraní síl boli už úspešnejší, súpera zdolali 5:4 (2:1, 0:2, 2:1 - 0:0, 1:0) až po samostatných nájazdoch a vyrovnali stav série na 1:1.

V treťom vzájomnom súboji na ľade v Trenčíne sa našim chlapcom darilo, keď vyhrali 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) a mali mečbal. Lenže vo štvrtom stretnutí si opäť lepšie počínali mladí hráči Trenčína, ktorí vyhrali, tiež po samostatných nájazdoch, 3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0, 1:0) a sériu vzájomných stretnutí vyrovnali na 2:2. Rozhodujúci piaty duel o bronz sa hral vo štvrtok 28. marca v košickej Steel aréne. V dramatickom súboji zdolali naši juniori svojich rovesníkov z Trenčína 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) a vybojovali si bronzové medaily.

Ako sa naši juniori v tejto sezóne k bronzu dopracovali?

V základnej časti sa im pomerne dobre darilo a v konečnej tabuľke obsadili so ziskom 79 bodov 3. miesto za vedúcim Slovanom Bratislava a druhou Banskou Bystricou. Vo štvrťfinále play-off potom zverenci trénera Miroslava Marcinka zdolali šiestu Žilinu na zápasy 3:0. V semifinále však našich úradujúcich majstrov zastavila Banská Bystrica, ktorá vyhrala 3:0 na zápasy. Po vlaňajšom majstrovskom titule sa naši juniori tešili v tejto sezóne aspoň zo zisku bronzových medailí.

Nedarilo sa ale dorastencom HC Košice. V nedávno skončenom extraligovom ročníku 2012/2013 obhajovali zverenci trénera Vladimíra Sviteka majstrovský titul. Po základnej časti skončili v extraligovej tabuľke na 6. mieste. Keďže prvé štyri celky Prešov, Slovan Bratislava, Banská Bystrica i Liptovský Mikuláš mali účasť vo štvrťfinále play-off zabezpečenú, ďalších osem družstiev bojovalo v kvalifikácii o zvyšné štyri postupové miesta do štvrťfinále. Naši dorastenci mali v dvoch kvalifikačných stretnutiach za súpera jedenástu Nitru. S týmto súperom najprv doma prehrali 1:3 a keďže aj v odvete tým istým výsledkom Nitranom na ich ľade podľahli, do ďalších bojov v play-off už nezasiahli. Sezóna sa tak pre nich skončila a v konečnej tabuľke dorasteneckej extraligy sa umiestnili na deviatej priečke.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...