Vyhľadávanie:

Karpatská vandrovka

Karpatská vandrovka

Už ste počuli? Karpatská nadácia, ktorá je dlhoročným partnerom košickej oceliarne pri realizácii grantového programu Spoločne pre región, má v talóne ďalší výnimočný projekt - Karpatskú vandrovku 2011, pochod pre lepšie východné Slovensko. Darcovský turistický pochod pre odvážnych vytrvalcov, zameraný na získavanie finančných prostriedkov na rozvoj východného Slovenska, je dlhý päťdesiat kilometrov a vedie po lesných cestách hrebeňa Volovských vrchov v zachovanej prírode čarovných Karpát.

"Je to prvá akcia svojho druhu na Slovensku. Vítame každého športovca - amatéra, nadšenca prírody, no aj každého "obyčajného" človeka so zmyslom pre dobrodružstvo, ktorý chce otestovať svoju výdrž a sily a rád podporí pozitívne zmeny na východnom Slovensku," hovorí Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Vlani sa do pilotnej akcie zapojilo šestnásť vytrvalcov, ktorí do fondu Karpatskej vandrovky vložili spolu 1 600 eur. "O použití daru rozhodli sami. Poslúžil na financovanie dvoch výborných projektov zameraných na ozdravenie životného štýlu ľudí na východnom Slovensku," dodala Laura Dittel. Okrem získavania finančnej podpory zviditeľňuje toto podujatie krásu Karpát a podnecuje ľudí aktívnejšie využívať voľný čas. Pre pracovné kolektívy či športuchtivé rodiny zároveň dáva vynikajúcu príležitosť na stmeľovanie tímu. Karpatská vandrovka 2011 sa koná v sobotu 24. septembra. Pochod sa začne o 5. hodine v Kúpeľoch Štós a skončí na Bankove v Košiciach. Trvá priemerne šestnásť hodín. Účastníci vandrujú v tímoch. Karpatská nadácia zabezpečuje pochod organizačne a stará sa o bezpečnosť účastníkov. Viac informácií na www.karpatskavandrovka.sk alebo na adrese katarina.minarova@karpatskanadacia.sk.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...