Vyhľadávanie:

Každá ušetrená koruna nás posúva dopredu

Každá ušetrená koruna nás posúva dopredu

Do Programu kontinuálneho znižovania nákladov sa aktívne zapájajú aj dcérske spoločnosti

Do plnenia cieľov Programu kontinuálneho znižovania nákladov, ktorý spoločnosť U. S. Steel Košice realizuje už od roku 2002, sa aktívne a dlhodobo zapája i jej sedem dcérskych spoločností. Ako sa im v tejto oblasti darí?
"Na svojom konte majú od začiatku tohto roka doteraz spolu štrnásť projektov, predpokladáme, že do decembra pribudnú ďalšie," konštatuje generálny manažér pre vedené spoločnosti a združenia zamestnávateľov Stanislav Barica. "Jedenásť z nich je zameraných na znižovanie vlastných nákladov, tri prinesú nezanedbateľné úspory pre divízne závody materskej spoločnosti. Doterajšie prínosy z realizácie projektov sa vyšplhali na 17,6 milióna korún, do konca tohto roka by mali priniesť ďalších osem miliónov."

Ktoré z dcérskych spoločností prispievajú zatiaľ do spoločného snaženia najväčším dielom?
"Ide o OBAL-SERVIS, a.s. Košice, Refrako s.r.o. a U. S. Steel Košice - SBS, s.r.o. Najviac prostriedkov od začiatku tohto roka ušetrila spoločnosť OBAL-SERVIS. V spolupráci s divíznym závodom Expedícia sa podieľa na realizácii dvoch najväčších projektov dcérskych spoločností, ktoré spočívajú v zámene kovových ochranných uholníkov v procese balenia za plastové uholníky a v zrušení antikoróznej ochrany kovových komponentov balenia po mechanickej úprave," informuje Igor Petruška, ktorý má Program kontinuálneho znižovania nákladov v dcérskych spoločnostiach pod palcom. "Firma Refrako pracuje na piatich projektoch úspor nákladov. Ich prínos je nezanedbateľný. K najvýznamnejším patrí nesporne projekt zameraný na zvýšenie výťažnosti vstupných surovín v závode Šamotáreň, výsledkom ďalších má byť zníženie nákladov na laboratórne skúšky, na údržbu, na opravy tunelových vozov a úsporu nákladov na mletie surovín."

Už na tretej etape svojho úspešného projektu pracuje spoločnosť U. S. Steel Košice - SBS, s r.o. Racionalizáciou strážnych stanovíšť chce strážna služba v tomto roku docieliť ďalšie miliónové úspory. Nadviazala na predchádzajúce dve etapy tohto projektu z minulých rokov, v rámci ktorých ušetrila viac než 17 miliónov korún. V porovnaní s ročnými nákladmi spoločnosti je to relatívne veľmi vysoké číslo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...