Vyhľadávanie:

Každý z nás má veľa želaní a chce, aby sa mu raz splnili

Každý z nás má veľa želaní a chce, aby sa mu raz splnili

Vianočný benefičný koncert Stromček prianí bol bohatý na kultúrne i emocionálne zážitky

Opäť sa potvrdilo, že hutníci majú vysoké sociálne cítenie. Do dobrovoľnej zbierky na nákup anesteziologického prístroja a prenosného ultrazvuku pre Detskú fakultnú nemocnicu Košice sa zapojilo dovedna 13 470 zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností. Dohromady dali 1 357 166 korún! A keďže rovnakým dielom prispeli aj spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia U. S. Steel Košice, celková podpora pre toto zdravotnícke zariadenie, kde sa liečia deti z celého regiónu východného Slovenska, predstavuje 4 071 498 korún!

Bohatý, štedrý, plný dobrých skutkov a splnených želaní, ale i prekvapení. Taký bol slávnostný vianočný benefičný koncert Stromček prianí spoločnosti U. S. Steel Košice, ktorý sa uskutočnil minulý týždeň v piatok 8. decembra 2006, v košickom Štátnom divadle. Bezmála dvojhodinové podujatie, bohaté na kultúrne, ale aj emocionálne zážitky, otvoril prezident oceliarskej spoločnosti David H. Lohr.

"Každý z nás má veľa želaní a chce, aby sa mu raz splnili," prihovoril sa divákom v obecenstve prezident. "Spoločnosť U. S. Steel Košice si cez projekt Stromčeky prianí vybrala deti zo štyroch detských domovov na východnom Slovensku a pomáhala splniť ich želania. Veľmi si vážim osobné zaangažovanie mojej manželky Susan a všetkých, ktorí sa podieľali na úspechu tohto projektu. Pracovali na ňom tak zanietene, že sa podarilo potešiť približne 250 detí. Detská fakultná nemocnica Košice mala tiež krásne želanie. Aby mohla pomôcť pacientom z celého regiónu, potrebuje financie na dokúpenie prístrojov, pomocou ktorých skvalitní priebeh vyšetrení pri liečbe novorodencov."

U. S. Steel Košice, konštatoval David H. Lohr, sa snaží pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú a detské domovy a nemocnice do tejto kategórie rozhodne patria. O tom, že hutníci radi pomôžu iným, svedčí aj ich zapojenie sa do dobrovoľnej zbierky. "Som na nich hrdý a rád by som sa im poďakoval za ich štedrosť," povedal prezident, pričom slová uznania adresoval všetkým, ktorí sa do finančnej zbierky zapojili alebo kúpili darčeky do projektu Stromčeky prianí.

Ešte prv než sa na javisku začala rozdávať radosť a štedrá nádielka, a to aj v podobe hodnotného kultúrneho programu, v ktorom vystúpili jazzová speváčka Nicol McCloud, Sloníčatá, Lenka Filipová, fagotista Jozef Makarovič v sprievode orchestra ŠDK, mimochodom študent AMU v Prahe a štipendista USSK, operná speváčka, sólistka opery SND Ľubica Rybárska a 4TET Jiřího Korna, roztlieskal obecenstvo prvý darcovský počin večera. David H. Lohr vyzdvihol výbornú spoluprácu so Štátnym divadlom Košice, ktoré pripravuje pre Košičanov a obyvateľov regiónu kvalitné predstavenia a oznámil, že U. S. Steel Košice daruje tomuto kultúrnemu stánku 1 milión korún na zabezpečenie budúcoročných projektov a plánov.

Svoje zámery budú môcť naplniť aj štyri detské domovy, ktorých riaditelia prevzali z rúk viceprezidentov Miroslava Kiraľvargu, Jamesa F. Connora, Antona Juru a generálneho právneho zástupcu Kennetha Peppernyho symbolický šek na 250 tisíc korún a od ich manželiek pre deti symbolickú hračku. Všetci už presne vedia, kam peniaze investujú. V Šarišských Michaľanoch, ako povedala Eva Džodlová, v prospech detí. "Mali sme jeden sen," prezradil Štefan Straka, riaditeľ Detského domova sv. Klementa Hofbauera v Podolínci. "Aby mala každá rodinná bunka k dispozícii počítač s príslušenstvom. Vďaka spoločnosti U. S. Steel Košice to môžeme uskutočniť. Dovoľte mi za to úprimne sa poďakovať a vysloviť obdiv nad vašou prácou." Tatiana Soročinová, riaditeľka DD v Remetských Hámroch chce finančný dar použiť na zabezpečenie vybavenia domova a opravu oplotenia, Vladimír Suchanič z DD Hostovice na nákup 9-miestneho vozidla, ktoré poslúži všetkým chovancom.

Veľkolepý záver mal slávnostný benefičný koncert, na ktorý jeho účastníci neprišli s prázdnymi rukami. Hračky, peniaze, či iné drobnosti, ktoré priniesli so sebou do divadla, aby potešili opustené deti, budú už tento týždeň rozdelené medzi všetky štyri detské domovy. Veľkolepou je totiž suma, ktorú sa podarilo dať dohromady vďaka štedrosti zamestnancov U. S. Steel Košice a jej dcérskych spoločností, zapojených do dobrovoľnej zbierky pre Detskú fakultnú nemocnicu Košice na zadováženie anesteziologického prístroja a prenosného ultrazvuku. V doterajšej histórii zbierok sa vyzbieralo najviac - 1 357 166 korún. Rovnakým dielom do tohto humánneho projektu prispeli spoločnosť U. S. Steel Košice a Nadácia U. S. Steel Košice. Keď si riaditeľka DFN Košice Ingrid Urbančíková preberala z rúk prezidenta Davida H. Lohra symbolický šek na 4 071 498 korún, neskrývala dojatie. "Je to úžasné! Ďakujem! Ďakujem v mene nášho zdravotníckeho zariadenia, v mene našich malých pacientov a v mene ich rodičov."

V ten večer bolo splnené i jedno z ďalších želaní. Malá Alenka si okrem ceruzky a encyklopédie priala skromný darček. Aby ten, kto si jej lístoček zo Stromčeka prianí vyberie, daroval aspoň jednu korunu na výskum rakoviny. Práve ona totiž zobrala aj jej trom súrodencom najbližšieho človeka - mamu. Zbierka, ktorú medzi účastníkmi koncertu v divadle inicioval prezident David H. Lohr, vyniesla 63 270 korún. Podpora výskumu rakoviny, ako si Alenka priala, však bude dvojnásobne vyššia. "Rovnakou sumou prispeje aj U. S. Steel Košice," oznámil prezident.

Záznam z koncertu odvysiela vo vianočnom čase 6 lokálnych televízií z celého východného Slovenska.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...