Vyhľadávanie:

Kde a ako budeme bývať

Kde a ako budeme bývať

Víťazi ekologickej súťaže pre deti základných škôl sú už známi

Ekosúťaž
Medzi účastníkov súťaže Kde a ako budeme bývať zavítal aj budúci prezident USSK
David H. Lohr.

Počasie nežičilo, zmenilo plány. No aj keď deti zo základných škôl v Košiciach a okolia, ktoré sa zapojili do ekologickej súťaže spoločnosti U. S. Steel Košice pod názvom Kde a ako budeme bývať, nemohli minulý týždeň pre nepriaznivé poveternostné podmienky prežiť príjemné piatkové dopoludnie na ihrisku pod holým nebom, chlapci a dievčatá si užili napätia i zábavy až až. V kine Slovan, kde sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie už druhého ročníka súťaže, ktorej cieľom je zvyšovať environmentálne povedomie u mladých ľudí, zaplnili celé hľadisko. Verdikt hodnotiacej komisie si prišli vypočuť i predstavitelia miestnej a obecnej samosprávy, medzi hosťami nechýbal ani olympionik Jozef Gönci.

Po tom, čo starosta Mestskej časti Košice - Juh Jaroslav Hlinka predstavil v krátkosti publiku spoločný projekt detského športovo-zábavného ihriska na Alejovej ulici v Košiciach, na výstavbe ktorého má podstatný podiel spoločnosť U. S. Steel Košice, sa z pódia ujal slova budúci prezident košickej huty David Lohr. "Som veľmi rád," povedal okrem iného, "že naša spoločnosť podporuje také aktivity, akými sú či už oživenie detského ihriska alebo táto ekologická súťaž. Teší ma, že je tu toľko detí a ľudí z okolia, ktorí sa zaujímajú o otázky životného prostredia. Pre mňa i pre našu spoločnosť je to skutočne veľké zadosťučinenie," skonštatoval a deťom prisľúbil, že postupom času, ako sa bude oboznamovať s prostredím a regiónom, zavíta aj do ich škôl.

Hodnotiaca komisia, ako povedal jej predseda, generálny manažér pre environment U. S. Steel Košice Tibor Duchonovič, nemala ľahkú úlohu. Do súťaže sa zapojilo 27 základných škôl z Košíc i blízkeho okolia, čo je síce menej ako vlani, za to však, zdôraznil, podstatne vzrástla kvalita projektov. "Spoločnosť U. S. Steel Košice pripravila túto súťaž aj s cieľom pomôcť vám finančne vaše projekty či námety realizovať. Dúfam, že sa nám to spoločne podarí. V tomto roku sme ocenili sedem projektov," oznámil a dodal, že tí čo v súťaži neuspeli, nemusia byť smutní. Budú nasledovať jej ďalšie ročníky, v ktorých bude mať opäť každý šancu.

Na základe rozhodnutia hodnotiacej komisie spoločnosť U. S. Steel Košice finančne podporí projekty ZŠ Ždaňa - Učebňa v prírode, ŽS Janigova - Zelená učebňa - naša liečivá budúcnosť, ZŠ Želiarska - Zeleň škole, zeleň obci, ZŠ Bukovecká - Zimná výuková záhrada, ZŠ Jenisejská - Zelená oáza, ZŠ Gemerská - Žijeme a učíme sa v zelenej škole a ZŠ Starozagorská - Fontána školského átria.

Slávnostnú atmosféru v kine Slovan spríjemnilo vystúpenie tanečnej formácie Outbreak, hudobnej skupiny Good Fancy a populárneho Mc Vrabca.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...