Vyhľadávanie:

Keď obľúbené farby nie vždy znamenajú bezpečnosť

Keď obľúbené farby nie vždy znamenajú bezpečnosť

Hitom na košických cestách sú sivá, čierna a modrá

Ak sa opýtate hociktorého predajcu áut v Košiciach - a nebude tomu inak ani na celom Slovensku - ktoré farby u štvorkolesových tátošov v posledných rokoch "letia", bez váhania odpovie v poradí: strieborná, čierna, modrá, zelená a vari i červená. Teda sivá spolu so striebornou sú neohrozenými kráľovnami ciest. Žiadané sú však vo vyššej a v nižšej strednej triede. Prečo sa motoristi rozhodujú hlavne pre tieto farby? Vraj sivá, čierna a modrá pôsobia elegantne a ušľachtilo. Aj prieskumy v Európe potvrdzujú tento trend farieb. V jednej autopredajni renomovaných značiek v Košiciach sme sa od riaditeľa dozvedeli, že viac ako 80 percent novokúpených áut v tomto roku malo jednu z takýchto farieb. Možno že aj z dôvodu, aby bol jeho majiteľ čo najmenej nápadný. Jasné farby, medzi ktoré bezpochyby patrí biela, žltá, krikľavá zelená, či oranžová - populárne v 60. a 70. rokoch - sú dnes vnímané ako nemoderné a možno až trápne.

Nehovoriac o bielej, či krémovej, ktoré už vyšli úplne z módy. Pritom z hľadiska bezpečnosti na cestách k neprehliadnuteľným patrí červená, žltá, či oranžová. Málo výrazné farby sivá, zelená, ale i čierna, sú pri nedostatočnom svetle, a najmä bez osvetlenia, málo viditeľné a tým i menej bezpečné. Pravda, so žltou, červenou a zelenou to nie je až tak zlé, pokiaľ ide o športové automobily. Že je tomu naozaj s "farebnosťou" áut tak, stačí letmý pohľad na hlavné parkovisko pred našou fabrikou.

No nakoniec rada pre tých, ktorí by si chceli kúpiť červený mercedes alebo BMW. Dozaista to oľutujú pri pokuse o jeho opätovný predaj.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...