Vyhľadávanie:

Keď rozhoduje každá sekunda

Keď rozhoduje každá sekunda

Školenie o predlekárskej prvej pomoci už absolvovali stovky hutníkov

Opatrnosti nikdy nie je dosť. Stačí aj malá nepozornosť a nešťastie je na svete. Zlomená ruka, poranená hlava, bolestivé popáleniny...Kto z nás nebol svedkom udalosti, ktorá si žiadala, v snahe zachrániť ľudský život, pomôcť zranenému či chorému s náhle zhoršeným zdravotným stavom, okamžitý zásah? Vedeli sme správne zareagovať? Sme schopní poskytnúť prvú pomoc, kým príde lekár? A viete, že za zbavenie sa tejto zodpovednosti vám hrozia sankcie?

S jednotlivými úkonmi pri rôznych úrazových dejoch a ochoreniach sa môžu oboznámiť a prakticky sa ich aj naučiť účastníci školení o predlekárskej prvej pomoci, ktoré sa v spoločnosti U. S. Steel Košice organizujú raz ročne v dvoch turnusoch. Dozvedia sa, ako správne postupovať pri zastavení krvácania, oživovaní, čo robiť pri šoku postihnutého, akútnej otrave, popáleninách, poleptaní, slnečnom úpale, podchladení, omrzlinách, kŕčoch, úrazoch elektrickým prúdom, poranení kostí, kĺbov či mäkkých tkanív, ale aj oveľa viac. Mimoriadnu dôležitosť vedomostiam v tomto smere pripisuje i chirurg šačianskej nemocnice Juraj Gyenes, ktorý okrem iného pôsobí aj v tíme rýchlej lekárskej pomoci vo fabrike i ako lektor tréningov. V svojej praxi sa už neraz stretol s rôznymi reakciami ľudí, od ktorých sa prvá pomoc očakávala. "Skúsenosti mám všelijaké, preto by mal podobné školenie absolvovať každý. Aby vedel pomôcť zranenému či chorému. V práci i doma. Som presvedčený, že môžu svojím správnym konaním v nejednom prípade ľudský život zachrániť..."

Už viac než 1 500 hutníkov takéto školenie absolvovalo. V súlade so zákonom č. 124/2006 a firemnou normou o Pracovnej zdravotnej službe, podľa ktorých sa školenie a doškoľovanie zamestnancov o poskytovaní laickej predlekárskej prvej pomoci organizuje tak, aby na každom pracovisku alebo okruhu blízkych pracovísk, na každej zmene, bol na každých dvadsať zamestnancov minimálne jeden vyškolený.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...