Vyhľadávanie:

Keď sa plnia sny

Keď sa plnia sny

Takto pred rokom mali v občianskom združení ArtEst – polyestetické vzdelávanie znevýhodnenej mládeže v Košiciach veľkú radosť. Výťažok zo vstupného na vlaňajší benefičný koncert spoločnosti U. S. Steel Košice vo výške 3205 eur im otvoril cestu k splneniu ďalšieho sna. Pôvodne si síce chceli zriadiť kaviarničku, jedinú svojho druhu v našom meste, kde by našli pracovné uplatnenie členovia združenia,  no napokon, po zvážení všetkých pre a proti, no najmä vzhľadom na priestory, ktoré sa im podarilo získať, sa rozhodli pre inú, avšak rovnako vábivú alternatívu. Vo štvrtok 22. novembra 2018 ju premenili na skutočnosť, keď v priestoroch magistrátu v trakte C vedľa jedálne otvorili svoj prvý charitatívny obchodík. Návštevník tu nájde všakovaké  výrobky, ktoré členovia  združenia vytvorili. A treba hneď na začiatku povedať, že  fantázia a kreativita im rozhodne nechýbajú.

„Tento charitatívny obchodík by asi neuzrel svetlo sveta, keby nás spoločnosť U. S. Steel nepodporila. Vďaka  výťažku zo vstupného na minuloročný koncert  máme pokryté nájomné na celý rok,“ privítala nás pri jeho otvorení vedúca združenia Lívia Kalmárová. V poličkách, na stoloch i v košíkoch sa už kopili rôzne darčekové predmety, rôznofarebné srdiečka plnené voňavou škoricou, klinčekmi i levanduľou, pohánkové vankúšiky, vyšívané plátenné tašky, ba i drobnučkí anjelici z korálok a vyšívané obrazy... „Všetko si vyrábame sami a z prírodných materiálov. Radujeme sa z každého dielka. Naši členovia sa na kreatívne dielne vždy veľmi tešia, navyše takéto ručné práce im pomáhajú rozvíjať jemnú motoriku a estetické cítenie. Nezanedbateľným plusom ale je, že sa cítia byť užitočnými, keď sa ich výrobky ľuďom páčia.“

Takže ak nabudúce budete niečo vybavovať na magistráte, príďte sa na nich a do obchodíku  pozrieť a podporiť dobrú vec. „Otvorené máme každý pracovný deň od 10. do 16. hodiny,“ doplnila Lívia Kalmárová. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...