Vyhľadávanie:

Kemp ukončili hokejovým zápasom

Kemp ukončili hokejovým zápasom

Skončil sa jedenásty ročník Letnej hokejovej školy

Štyridsaťpäť hokejových talentov vo veku od 6 do 11 rokov, medzi nimi aj deti zaradené do firemného projektu Tvoja šanca hrať, absolvovalo v Steel aréne od 7. do 11. augusta 2017 Letnú hokejovú školu pod vedením bývalej dlhoročnej opory HC Košice Petra Bartoša.  Deťom  rozdeleným do dvoch skupín sa venovali skúsení mládežnícki tréneri. O prvákov a druhákov z hokejovej prípravky sa staralo kvarteto trénerov Viliam Mižišin, Peter Marenčík, Richard Miľovčík a Ľubomír Micák, na tretiakov a štvrtákov dohliadali tréneri Vladimír Marinčin, Jozef Franc a Peter Bartoš. Ten o aktivitách v letnom kempe informoval:  „Tréningové jednotky pozostávali nielen z prípravy na ľade, ale aj z rôznych doplnkových fyzických aktivít na ihriskách, v gymnastickej telocvični, chlapci si zatrénovali aj na trampolíne a prázdniny si užívali i v športovom areáli na Alejovej. Zamerali sme sa na obratnosť, koordináciu a vytrvalosť, ktoré chlapci budú veľmi potrebovať v hokeji. Na ľade spočívala tréningová náplň v zdokonaľovaní hokejových zručností najmä v technike, v nácviku streľby, v individuálnych činnostiach s hokejkou, ale veľký dôraz sme kládli hlavne na utužovanie kolektívu. Nezaujímalo nás, kto dá gól, ale dôležité bolo, aby hráči vyhrávali zápasy ako tím.“

Ešte pred slávnostným ukončením podujatia spojeným s odovzdávaním účastníckych certifikátov odohrali dve detské mužstvá pod vedením svojich „kapitánov“  - prezidenta U. S. Steel Košice Scotta Buckisa a vedúceho hokejových prípraviek Petra Bartoša hokejový zápas.

Po ňom chlapci prevzali z rúk prezidenta spoločnosti USSK Scotta Buckisa a vedúceho kempu Petra Bartoša certifikáty a na pamiatku hokejky s podpismi všetkých hráčov HC Košice. Potom sa k najmladším hokejistom prihovoril Scott Buckiso: „Som rád, že naša spoločnosť  pomohla zorganizovať tento kemp, z ktorého určite raz vyrastú hokejoví profesionáli a budúci reprezentanti. Nevládal som, chalani, „lietať“ na ľade tak rýchlo  ako vy, ale už sa teším, že vás uvidím hrať v lige.“

Záver patril autogramiáde s hokejistami. Podpisy na rôzne predmety chlapcom ochotne rozdávali Ladislav Nagy, Jří Bicek a zahraničné posily z klubu HC Košice Joakim Lundström, Jere Pulli a David Pacan.       

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...