Vyhľadávanie:

Kinematovlak privezie do Košíc obľúbené rozprávky

Kinematovlak privezie do Košíc obľúbené rozprávky

Do Košíc z Českej republiky mieri kinematovlak. Do železničnej stanice dorazí na budúci týždeň a pobudne tu 13. a 14. mája. Po obidva dni v špeciálne upravenom vozni budú môcť malí i veľkí zhliadnuť obľúbené rozprávky, večerníčky a detské filmy. Rumpeľ, Maxipes Fík, Dášenka, Bob a Bobek sú iba niektoré z vyše dvadsiatich produkcií, ktoré budú vo vozni premietať už od ôsmej hodiny ráno.

Pojazdné kino sa v Čechách spája s medzinárodným festivalom filmov pre deti a mládež v meste Zlín. Predzvesťou podujatia je od roku 2004, keď sa vydal na cestu za deťmi po prvý raz. Za štyri roky najazdil u našich západných susedov viac ako 15 500 kilometrov a projekcie videlo vyše 83 tisíc detí.

Na tohtoročnú púť vyrazil rozprávkový vlak 1. apríla v Hradci Králové. Po tom, čo navštívil 21 českých železničných staníc, namieril si to po prvý raz aj na Slovensko. Špeciálny vlak s premietacou sálou v pôvodnom batožinovom vozni zastavil najprv v Púchove. Postupne zavíta do 15 staníc. Poslednou zastávkou bude 31. mája Trenčín. O deň neskôr dorazí vlak do Zlína, kde sa začína 48. ročník medzinárodného festivalu pre deti a mládež. O premietanie v Košiciach je podľa slov riaditeľky Českého centra v Košiciach Kateřiny Novotnej veľký záujem. Dopoludňajšie projekcie už takmer všetky obsadili materské a základné školy. Popoludňajšie premietanie je určené starším deťom a mládeži. Kinematovlak pre 60 divákov disponuje digitálnou vysielacou technikou, vrátane priestorového zvuku.

Organizátori podujatia v našom meste pripravili pre návštevníkov tiež sprievodný program. Deti potešia herci Bábkového divadla Košice a divadla Maškrta, chýbať nebudú ani drobné sladkosti od sponzorov. Vstup na premietanie je voľný. Posledný film dňa sa začína o 15. hodine. Podujatie podporila spoločnosť U. S. Steel Košice.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...