Vyhľadávanie:

Kinovlak navštívi slovenské mestá

Kinovlak navštívi slovenské mestá

České centrum v Košiciach pripravilo na 1. polrok 2008 zaujímavé podujatia

Kateřina Novotná, veľvyslanecká radkyňa a riaditeľka Českého centra v Košiciach, prezentovala na decembrovom stretnutí s novinármi program centra v prvom polroku 2008. Desiatky podujatí tvoria výstavy, filmové a hudobné produkcie, divadelné predstavenia či stretnutia s knihou.

V Košiciach i Trebišove si napríklad budeme môcť pozrieť už v januári a februári fotografickú výstavu ukážok vykopávok a ďalších zaujímavostí z medzinárodnej expedície Michaela Balíka v Egypte. V Galérii umelcov Spiša sprístupnia do 17. februára putovnú výstavu venovanú českému básnikovi a spisovateľovi, nositeľovi Nobelovej ceny za literatúru, Jaroslavovi Seifertovi. Košický Cinefil uvedie v januári, v rámci filmových pondelkov, film J. Menzela Ostro sledované vlaky. V druhej polovici januára si v rámci 3. ročníka košickej prehliadky filmov z produkcie pražskej filmovej školy FAMU, budete môcť v Cinefile pozrieť výber najúspešnejších a najvýznamnejších študentských diel z posledného ročníka tohto festivalu. Pripravené sú aj ďalšie úspešné české produkcie. Košičania sa môžu vo februári tešiť na obľúbený český ples, ktorý pripravuje Český spolok. Z marcovej ponuky vyberáme film O čom snívajú ženy a besedu za účasti zaujímavých žien žijúcich v Košiciach. Českí umelci nebudú chýbať ani na koncertoch Štátnej filharmónie Košice. Predstavia sa, napríklad, spevák Ivan Kujsner, dirigenti Tomáš Hanus, Pater Vronský, či violončelista Jiří Hanousek.

Slováci budú mať od mája aj nezvyčajnú možnosť zoznámiť sa s rozprávkovým kinovlakom. V susednom Česku ho poznajú už štyri roky. Práve toľko totiž špeciálne upravený vlak navštevuje miesta, kde nie sú premietacie sály a umožňuje deťom i mládeži pozrieť si rozprávky a mládežnícke filmy. Vlak navštívi postupne 15 miest, 13. mája sa zastaví v Košiciach. Do nezvyčajného kina sa zmestí 60 osôb a premietanie je zadarmo.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...