Vyhľadávanie:

Koksári jubilujú

Koksári jubilujú

Koksári si dnes pripomínajú štyridsať rokov od chvíle, čo vyrobili prvý koks. Koksárenské komory obsadili uhoľnou vsádzkou 12. decembra 1965, o dva dni na to, 14. decembra 1965, uviedli do prevádzky veľkopriestorovú koksárenskú batériu č. 1 (VKB 1) typu PVR so sto komorami. Batéria sa, spolu so zariadeniami na prípravu uhoľnej vsádzky a chemickou časťou, stala základom prvej koksovne na Slovensku. V ďalších rokoch postupne uvádzali do prevádzky ďalšie zariadenia a rozširovali výrobu. V ostatných rokoch prechádza divízny závod Koksovňa rozsiahlou modernizáciou, ktorej cieľom je najmä ekologizovať výrobu a zlepšiť pracovné podmienky zamestnancov.

Koksárom k ich dnešnému výročiu blahoželáme. O ceste, ktorú závod v uplynulých štyroch desaťročiach prešiel, i o jeho budúcnosti, prinesieme v poslednom tohtoročnom vydaní Ocele východu, čo je už na budúci týždeň, rozhovor s riaditeľom DZ Koksovňa Milanom Fedorovom.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...