Vyhľadávanie:

Kone pod kapotami

Kone pod kapotami

Kone pod kapotami

"Mám rád všetky kone, živé i tie pod kapotou. Na koni som jazdil ešte ako dieťa, neskôr už s rodinou, teraz sme si dali trochu pauzu. A auto som skúšal riadiť ešte keď mi nohy nedosiahli na pedále," vyznával sa zo svojho vzťahu k motorizmu tesne pred štartom historických vozidiel viceprezident U. S. Steel Košice pre ľudské zdroje Miroslav Kiraľvarga.

Spolu s primátorom Košíc Zdenkom Trebuľom v sobotu 1. mája presne o trinástej hodine mávnutím bielo-čiernej kockovanej zástavky odštartovali jazdu veteránov. Kolóna bezmála päťdesiatich motocyklov a automobilov, aj s osádkami, sa po jazde Hlavnou ulicou vydala na vyše osemdesiatkilometrovú cestu do Bardejovských kúpeľov. Medzi zastávky si urobili ešte v Prešove a Bardejove, kde aj tamojší obyvatelia mohli obdivovať krásne nablýskané stroje.

Košičania sa s nimi nelúčili ľahko, malí i veľkí by ich dokázali obzerať ešte oveľa dlhšie. Hociktorý z nich by pristal aj vlastniť niektorý z tátošov. Veď aj Július Bemš z usporiadajúcej agentúry WIND rád konštatoval, že kvalita motoristických veteránov, ktoré sa zúčastnili druhého ročníka podujatia, bola oproti predchádzajúcim rokom na vyššej úrovni. Najstarší rodný list malo vozidlo Praga Alfa, ktoré vyrobili v roku 1927. Do Košíc sa ním priviezol Jozef Kolenič z Popradu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...