Vyhľadávanie:

Konečne sa dočkáme kvalitných ciest aj na východe

Konečne sa dočkáme kvalitných ciest aj na východe

Americká obchodná komora o možnostiach rozvoja nášho regiónu

Americká obchodná komora v Košiciach zorganizovala v piatok ďalšiu zaujímavú akciu, ktorej cieľom bolo identifikovať kľúč, ktorý povedie k rozvoju východného Slovenska. Ako konštatoval štátny tajomník ministerstva dopravy Ján Kotuľa, hlavným faktorom je rozvinutá infraštruktúra, ktorá hrá rozhodujúcu úlohu u zahraničných investorov pri výbere miesta svojich investícií. Najmä kvalitná cestná sieť je pre investorov jedným z dôležitých lákadiel pri tomto rozhodovaní.

Ministerstvo dopravy aktualizovalo plán výstavby diaľnic, v ktorom sú zakomponované aj nové rýchlostné cesty a diaľnice vo východoslovenskom regióne. V rokoch 2004 - 2005 sa na prípavu a investície vo výstavbe diaľnic vynaložilo 8,2 miliardy Sk, do konca roku to bude ďalších 16,5 miliardy. V rokoch 2009 a 2010 by sa na výstavbu ciest malo vynaložiť 25 až 28 miliárd ročne, čo je viac ako trojnásobok súčasného stavu. Do plánu sa dostala aj rýchlostná cesta medzi Košicami a Milhosťom, diaľnice medzi Košicami, Banskou Bystricou a Zvolenom, druhá a tretia etapa výstavby križovatiek Prešovská - Sečovská a mnohé ďalšie. Na východnom Slovensku sa teda konečne dočkáme kvalitných diaľníc a rýchlostných ciest.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...