Vyhľadávanie:

Kontakty s fabrikou neprerušili

Kontakty s fabrikou neprerušili

Od vzniku Občianskeho združenia Jeseň života uplynú dva roky

Budú to už dva roky, čo vzniklo Občianske združenie Jeseň života, ktorého cieľom je podporovať zdravotnú a sociálnu starostlivosť a rozvíjať kultúrno-spoločenský život dôchodcov, bývalých zamestnancov spoločnosti U. S. Steel Košice. O jeho založenie sa usilovali sami seniori uvedomujúc si zmenu svojho sociálneho postavenia po ukončení aktívneho pracovného života. "Odchod do dôchodku," dôvodí Zita Bubenková, predsedníčka správnej rady občianskeho združenia, "prináša so sebou aj celý rad ekonomických, sociálnych a zdravotných problémov, ktoré si vyžadujú naliehavé riešenie a zvláštnu pozornosť. Snažíme sa ich ak nie úplne eliminovať, tak aspoň zmierniť."

V klube dôchodcov pri občianskom združení dnes evidujú približne 2500 bývalých hutníkov, dnes na zaslúženom odpočinku. A ich počet stále rastie. Klub vyvíja prostredníctvom záujmových komisií mimoriadne bohatú a rôznorodú činnosť, každý si tu nájde niečo pre seba. Či už ide o kultúrnu, športovú, ozdravno-rehabilitačnú, športovú alebo výchovno-vzdelávaciu oblasť. Úspešný je spevokol, ktorý sa v priestoroch klubu schádza raz týždenne. Zúčastnil sa na rôznych súťažiach, na ktorých získal viaceré ocenenia. Svojich stálych návštevníkov má aj knižnica s 1600 titulmi, ale tiež dobre vybavené fitness centrum. S fabrikou, ktorá ich činnosť podporuje, bývalí hutníci kontakty neprerušili. Zaujíma ich, ako sa jej darí, sledujú jej aktivity, pomáhajú pri rôznych jej charitatívnych akciách. Nemožno nespomenúť ich vlaňajšie zapojenie sa do zbierky šatstva, kníh a hračiek pre detské domovy, ktoré iniciovala manželka prezidenta U. S. Steel Košice Susan Lohrová i do jej ďalšieho predvianočného projektu - Stromčeky prianí.

Občianske združenie Jeseň života sa nachádza v zozname oprávnených subjektov, ktorému možno darovať dve percentná zo zaplatenej dane v roku 2005. Údaje: Občianske združenie Jeseň života, Tr. SNP 61, O40 11 Košice, IČO: 35560177, právna forma: Občianske združenie.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...