Vyhľadávanie:

Kormidlo v pravých rukách

Kormidlo v pravých rukách

A. Glatz miluje koníky i kone pod kapotou

Andrej Glatz je slovenskej verejnosti veľmi dobre známy. Mnohí ho poznajú ako generálneho riaditeľa úspešnej motoristickej firmy na Slovensku, iní ako niekoľkonásobného majstra Československa, či jediného slovenského víťaza Grand-Prix Bratislava v jazdeckom športe. Tento sympatický, fešný muž sa narodil v Košiciach a tu na východe republiky začínal svoju športovú kariéru. Úspechy, ktoré dosiahol, ho právom posadili na trón jazdeckého športu na Slovensku a dnes si už len ťažko vieme predstaviť Grand-Prix bez tohto obetavého a zanieteného človeka. Rovnako, ako so živými koníkmi, je úspešný aj s tými pod kapotou.

Importérske kormidlo drží vo svojich rukách už vyše 16 rokov. Trojcípa hviezda je jedinou značkou áut, ktorá po vzniku Slovenskej republiky zaznamenáva nárast predaja. A. Glatz ešte v roku 1990 založil spoločnosť Motor-Car-Wiesenthal Co. a pod jeho vedením sa vybudovalo generálne zastúpenie koncernu Daimler Chrysler na Slovensku, ktoré si počína veľmi dobre. Len na porovnanie uvedieme, že v Rakúsku sa týchto značkových áut predá ročne okolo 4500, v USA 3500 a na Slovensku 3600, čo je očividný úspech.

Úspešný muž na poli podnikania i v jazdeckom športe sa v tomto období dožíva významného životného jubilea. Šesťdesiatka u A. Glatza však nič neznamená. Na dôchodok nepomýšľa, svoju životnú púť nebilancuje, veď ho čaká mnoho aktivít.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...