Vyhľadávanie:

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 2. štvrťrok 2017

Korporácia United States Steel zverejnila výsledky za 2. štvrťrok 2017

Dňa 25. júla 2017 United States Steel Corporation oznámila čistý zisk dosiahnutý za druhý štvrťrok 2017 v sume 261 mil. USD. Pre porovnanie, v druhom štvrťroku 2016 dosiahla čistá strata 46 mil. USD a v prvom štvrťroku 2017 predstavovala čistá strata 180 mil. USD.   

David Burritt, prezident U. S. Steel a CEO komentoval uvedený výsledok nasledovne: „Naše prevádzky fungovali v druhom štvrťroku lepšie, najmä náš severoamerický segment plochých valcovaných výrobkov. Lepšia výroba spojená s vyššími cenami a objemami vo všetkých našich segmentoch a zlepšené výsledky v našich baníckych prevádzkach vyústili do zlepšenia prevádzkových výsledkov o 300 mil. USD v porovnaní s prvým štvrťrokom. Naša európska prevádzka naďalej prináša dobré výsledky a naša severoamerická výroba rúr ďalej napreduje k  návratu k ziskovosti. Sústreďujeme sa na naše strategické priority: dosahovanie výrobnej excelentnosti naprieč všetkými našimi segmentmi – od závodov až po podporné tímy; investovanie do našich prevádzok prostredníctvom programu revitalizácie aktív a poskytovanie zdrojov našim zamestnancom, aby mohli implementovať pozitívne, podstatné zmeny. Úspešné uskutočňovanie tejto stratégie prinesie kontinuálne zlepšovanie v oblasti bezpečnosti, kvality, dodávok a nákladov a vytvorí zmysluplnú hodnotu pre všetky zainteresované strany vrátane zamestnancov, zákazníkov a akcionárov.“

Zisk zo všetkých segmentov pred úrokmi a zdanením dosiahol v druhom štvrťroku 2017 výšku 253 miliónov USD, resp. 66 USD/tonu. Pre porovnanie, za prvý štvrťrok 2017 predstavovala strata zo všetkých segmentov pred úrokmi a zdanením 47 miliónov USD, resp. 13 USD/tonu a za druhý štvrťrok 2016 bola strata pred úrokmi a zdanením 7 miliónov USD, resp. 2 USD/tonu. V druhom štvrťroku 2017 sme dosiahli daňové zvýhodnenie vo výške 16 mil. USD z nášho nezdaneného zisku vo výške 245 mil. USD. K 31. júnu 2017 mala United States Steel Corporation pozitívny prevádzkový cash flow vo výške 242 mil. USD, hotovosť 1,5 miliardy USD a celkovú likviditu 3,3 miliardy USD, najvyššiu od odčlenenia sa od Marathon Oil koncom roka 2001. 

V európskom segmente došlo k poklesu výsledkov za druhý štvrťrok v porovnaní s prvým štvrťrokom 2017 z dôvodu nepriaznivého vplyvu FIFO metódy oceňovania zásob. Tento pokles bol len čiastočne kompenzovaný vyššími priemernými realizovanými cenami a dodávkami, nižšími nákladmi na suroviny a energie, ako aj priaznivým vplyvom zahraničných výmenných kurzov. Segment U. S. Steel Europe vykázal za druhý štvrťrok 2017 zisk pred úrokmi a zdanením vo výške 55 miliónov USD. Kapitálové výdavky dosiahli 20 miliónov USD a výrobné kapacity boli v druhom štvrťroku 2017 využívané na 103 percent.

K výhľadu hospodárenia spoločnosti U. S. Steel do konca roka 2017 David Burritt uviedol: "Na trhu s plochými valcovanými výrobkami a takisto v európskom segmente sme v súčasnosti svedkami zvýšeného optimizmu vďaka zvýšeniu cien a stabilnému celkovému dopytu. Náš segment výroby rúr naďalej ťaží zo zlepšení, ktoré sme uskutočnili vo výrobe a nákladoch, ako aj zo zlepšených podmienok na trhu. Pokračujeme vo zvyšovaní investícií do našich výrobných zariadení aj do ľudí. Tieto strategické investície v spojení s naším zameraním sa na dosiahnutie výrobnej excelentnosti prinesú ďalšie zlepšovanie v oblasti bezpečnosti, kvality, dodávok a nákladov, čo nám umožní uspieť počas celého hospodárskeho cyklu a podporiť budúce iniciatívy smerujúce k rastu.“

V prípade, ak podmienky na trhu zostanú na súčasnej úrovni, očakávame:

• čistý zisk za rok 2017 na úrovni okolo 300 mil. USD, čo predstavuje 1,70 USD na akciu a konsolidovaný upravený výsledok EBITDA približne 1,1 miliardy USD

◦ EBITDA podľa segmentov:

◦ Ploché valcované výrobky: zisk približne 750 miliónov USD;

◦ U. S. Steel Europe: zisk približne 400 mil. USD;

◦ Rúrovne: strata približne 50 miliónov USD;

• v ostatných oblastiach podnikania porovnateľné výsledky s rokom 2016 a výdavky na dôchodkové benefity vo výške cca 60 mil. USD. 

Domnievame sa, že podmienky na trhu, ktoré zahŕňajú spotové ceny, náklady na suroviny, zákaznícky dopyt, objemy dovozu, zásoby v dodávateľskom reťazci, počet vrtných súprav a ceny energií, sa v roku 2017 zmenia a počas týchto zmien očakávame, že sa odrazia aj v našom čistom zisku a upravenom výsledku EBITDA.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...