Vyhľadávanie:

Košičania do play off z druhej priečky

Košičania do play off z druhej priečky

V hokejovej Slovnaft extralige sa v nedeľu skončila základná časť sezóny 2007/2008

Od 7. septembra 2007 uplynulého roku do nedele 24. februára 2008 odohralo dvanásť účastníkov našej najvyššej hokejovej súťaže 56 kôl. Po nich sa podľa umiestnenia na 1. až 8. mieste bude ďalej hrať osvedčeným systémom play off štvrťfinále. Košičanom sa v uplynulých sezónach nedarilo a nepostúpili do finále, i keď každý rok si pred súťažou dávali v extralige tie najvyššie ciele. V sezóne 2005/06, i v troch predchádzajúcich, skončili v konečnej tabuľke vždy iba na štvrtom mieste.

Vlani po sezóne 2006/07 sa naše mužstvo zlepšilo, keď obsadilo konečnú tretiu priečku, ale to iba vďaka tomu, že sme vyhrali základnú časť. Pred dvoma rokmi sme hravo zdolali vo štvrťfinále play off úradujúceho majstra zo Slovana Bratislava, keď sme ho vyradili 4:0 na zápasy. Lenže v semifinále sa nám do cesty postavil Poprad a ten pre zmenu náš tím zmietol zo scény. Po štyroch stretnutiach sme prehrali na zápasy 0:4 a do finále sa prebojoval Poprad. Vlani sa nám po úspešnom účinkovaní vo štvrťfinálovej sérii play off, v ktorej hokejisti HC Košice vyradili na zápasy 4:1 Skalicu, postavili do cesty vojaci z Trenčína. A tí nás doslova "odstrelili". Vo finále potom hral Trenčín s bratislavským Slovanom.

V tejto sezóne sa naši vzchopili až v závere. Šnúrou ôsmich víťazných zápasov sme sa prebojovali až na druhú priečku, z ktorej nás zosadil v dobrej forme hrajúci Poprad. V poslednom kole základnej časti Košičania doma zdolali Zvolen 3:1 a Martin doma prehral s Popradom 2:4. A tak sa zverenci trénerov Rostislava Čadu a Antona Tomka z HC Košice na druhú priečku vrátili. Hrá sa podľa kľúča 1-8, 2-7, 3-6 a 4-5. Prvý Slovan hrá so Žilinou, ktorá skončila na 8. mieste, druhé Košice sa stretnú s Popradom, ktorý skončil na 7. mieste, tretí Martin si sily zmeria s Trenčínom (6. miesto) a štvrtá Skalica má za súpera piaty Zvolen. Vo všetkých dueloch sa hrá na štyri víťazné stretnutia, sériu otvára na domácom ľade lepšie umiestnený tím v tabuľke po základnej časti a v jeho prostredí sa odohrá aj prípadný siedmy rozhodujúci zápas. V prípade nerozhodného výsledku sa zápas predlžuje o 10 minút, na ľade sú okrem brankárov iba štyria hráči. Keď sa po desiatich minútach predĺženia nerozhodne, nasledujú samostatné nájazdy. V prvej sérii tri na každej strane, potom po jednej až do rozhodnutia.

Prvé zápasy dvoch dvojíc, a to Slovan - Žilina a Košice - Poprad sa hrajú už zajtra vo štvrtok 28. februára v Bratislave, v Košiciach o 17. hodine. Druhé stretnutia sa hrajú v piatok 29. februára opäť o 17. hodine, kvôli televíznym prenosom. Ďalšie dva zápasy týchto dvojíc sa hrajú v pondelok 3. marca a v utorok 4. marca v Žiline a v Poprade. Ďalšie termíny zápasov dvojíc sú piatok 7. marca, nedeľa 9. marca a utorok 11. marca. Druhé dvojice Martin - Trenčín a Skalica - Zvolen začínajú v sobotu 1. marca a hrajú aj v nedeľu 2. marca. Odvety majú termíny v stredu 5. marca a vo štvrtok 6. marca. Ich ďalšie hracie dni sú sobota 8. marca, pondelok 10. marca a streda 12. marca.

Zajtra i v piatok musia teda Košičania doma vyhrať. Vy fanúšikovia musíte byť pri tom, aby ste mohli našich hráčov hlasivkami v Steel Aréne vyburcovať k maximálnemu výkonu.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...