Vyhľadávanie:

Košičania ešte dovolenkujú

Košičania ešte dovolenkujú

Hokejová Slovnaft extraliga v novej sezóne opäť so zmenami

Deväť týždňov letnej prípravy na suchu majú hokejisti HC Košice za sebou. Pod vedením trénerskej dvojice Ján Šterbák a Anton Tomko sa Košičania pripravovali v domácom prostredí, na tréningy, využívali atletický štadión TU Košice na Watsonovej ulici, posilňovne vo Všešportovom areáli a v Steel Aréne, ako aj tenisové dvorce v Mestskom parku. Deväťtýždňový prípravný blok ukončili v piatok, 29. júna, odkedy nastúpili hráči na trojtýždňové dovolenky. Kormidelník Ján Šterbák bol s doterajšou prípravou mužstva spokojný: "Jej vrchol sme mali na sústredení vo Vysokých Tatrách, kde tréningová záťaž mala stúpajúci trend. V hoteli FIS mali hráči veľmi dobré podmienky, je tam skvelá posilňovňa, na tréningy sme ale viac využívali prírodu, či už na behy, túry, niektorí hráči si vysokohorské terény vyskúšali aj na bicykloch. Bolo to tam náročné, ale aj pestré. Som rád, že sa hráčom vyhýbali väčšie zranenia, že sme mohli objem tejto fázy prípravy k spokojnosti naplniť."

Po dovolenkách by mali hokejisti HC Košice vykorčuľovať na ľad v Steel Aréne v pondelok, 23. júla, a potom už prídu na rad prípravné stretnutia. V najvyššej slovenskej hokejovej súťaži bude hrať 12 mužstiev, nováčikmi sú Ski Park MHK Kežmarok, víťaz I. hokejovej ligy a reprezentácia Slovenska do 20 rokov. Hokejová Slovnaft extraliga 2007/2008 sa bude hrať novým systémom. Už nie na šesť štvrtín ako v predchádzajúcich ročníkoch, ale najprv bude tucet mužstiev hrať systémom každý s každým dvakrát doma a dvakrát vonku. Potom sa podľa umiestnenia v tabuľke stretnú párne tímy s nepárnymi doma i vonku. Mužstvo Slovensko 20 odohrá iba prvú a tretiu štvrtinu prvej fázy a následne zasiahne aj do záverečných bojov párnych tímov proti nepárnym. V štyroch štvrtinách a v nadstavbovej časti (párne mužstvá s nepárnymi) odohrá každé mužstvo extraligy 54 zápasov. Osem najúspešnejších klubov po tejto základnej časti postúpi do play-off. Extraligové body tímu Slovensko 20 sa do tabuľky nebudú započítavať, ostatným mužstvám zo súbojov s reprezentačným výberom Slovensko 20 sa však započítavať budú. Bodovanie sa nezmenilo, víťaz v riadnom hracom čase získa 3 body, porazený ostáva bez bodu. Víťazstvo v predĺžení, či po samostatných nájazdoch sa hodnotí za 2 body, porazený nezíska ani bod. Ani v tomto ročníku zo súťaže nikto nevypadáva, víťaz I. hokejovej ligy má zabezpečený postup do extraligy pri splnení licenčných podmienok.

Hokejová Slovnaft extraliga odštartuje už svoj 15. ročník v piatok, 7. septembra. V 1. kole sa hokejisti HC Košice predstavia na ľade súpera v Púchove, kde bude hrávať svoje domáce zápasy Slovensko 20. V 2. kole v nedeľu, 9. septembra, budú hrať v Žiline a až v 3. kole v utorok, 11. septembra, sa predstavia v Steel Aréne v súboji s nováčikom z Kežmarku. Ďalší program hokejistov HC Košice v úvodnej štvrtine je následovný: 4. kolo (piatok, 14. septembra) Slovan - Košice, 5. kolo (nedeľa, 16. septembra) Košice - Skalica, 6. kolo (piatok, 21. septembra) Nitra - Košice, 7. kolo (nedeľa, 23. septembra) Košice - Liptovský Mikuláš, 8. kolo (utorok, 25. septembra) Poprad - Košice, 9. kolo (piatok, 28. septembra) Košice - Zvolen, 10. kolo (nedeľa, 30. septembra) Martin - Košice a 11. kolo (piatok, 5. októbra) Košice - Trenčín. Druhá štvrtina začína odvetnými zápasmi 12. kola v nedeľu, 7. októbra. Štvrťfinále play-off sa hrá od 28. februára do 12. marca 2008, semifinále od 15. marca do 29. marca 2008 a finále od 31. marca do 11. apríla 2008, kedy by sme eventuálne po siedmom finálovom súboji mali spoznať nového majstra. Všetky série play-off sa hrajú na štyri víťazné stretnutia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...