Vyhľadávanie:

Košičania získali cenu prezidenta korporácie

Košičania získali cenu prezidenta korporácie

Košičania získali cenu prezidenta korporácie

Projekt BF4 - Zníženie spotreby paliva na VP + zvýšenie kombinovaného výťažku – ďalšie zlepšenie oproti roku 2014 z dielne tímu košických železiarov pod vedením generálneho manažéra pre prvovýrobu Josepha H. Moreyho priniesol pre firmu nielen výrazné úspory, za čo mu patrilo prvé miesto medzi najlepšími projektmi U. S. Steel Košice v roku 2015 zameranými na znižovanie nákladov, ale získal aj cenu prezidenta U. S. Steel za najlepší projekt v korporácii. Informoval o tom prezident a CEO United States Steel Corporation Mario Longhi.

„S potešením oznamujem, že víťazom ceny Leading The Carnegie Way CEO (ocenenie za líder metódy Carnegie, naša cesta – pozn. red.) za rok 2015 je projekt z U. S. Steel Košice,“ uviedol v e-mailovej správe rozposlanej minulý týždeň zamestnancom spoločnosti. „Projekt USSK bol víťazom jednej z piatich kategórií vyhlásených koncom januára. Týchto päť tímov prezentovalo svoj projekt pred porotou zloženou zo zástupcov minuloročných víťazov. Porotcovia zhodnotili, že projekt USSK najlepšie zvládol dve kľúčové veci. Po prvé, efektívne využitie metódy Carnegie, naša cesta na vytváranie hodnôt. A po druhé, bol to najúspešnejší projekt, čo sa týka rozhodujúcich priorít: Bezpečnosť, Ziskovosť, Zákazník, Prevádzková dokonalosť a Vysoko výkonná organizácia,“ konštatoval M. Longhi.

„Projekt USSK bol zameraný na zníženie mernej spotreby paliva na vysokých peciach a zvýšenie kombinovaného výťažku divíznych závodov prvovýroby. Tím bol ocenený za výrazné zlepšenia, ktoré prispeli k ich rekordnému výkonu v roku 2014. Jasne vyjadrili svoj záväzok aplikovať metódu Carnegie, naša cesta na rozhodujúce priority. Spomeniem iba niektoré z prínosov projektu: Zlepšenie výkonu v oblasti bezpečnosti práce, čo prispelo k rekordnými číslam USSK za jeden rok. Zlepšenie výťažnosti. Rekordná kvalita. Nižšia cena za nerastné suroviny. Vyššie zapojenie zamestnancov; a ďalších 11 miliónov dolárov k  dosiahnutým 31 miliónom dolárov v roku 2014,“ uviedol prezident a CEO U. S. Steel.

Ďalšie významné korporačné ocenenie, cenu CEO Safety Excellence Award (pohár CEO za výkon v oblasti bezpečnosti práce) za rok 2015 patrí tímu Wheeling Machine Products (prevádzka tvárniacich strojov). „Minulý rok tento tím urobil veľký pokrok v oblasti bezpečnosti práce. Podarilo sa im dosiahnuť 0 evidovaných aj registrovaných úrazov, čo je významné zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi,“ komentoval výsledky M. Longhi, pričom ocenil aj ich prístup k bezpečnostným rozhovorom, monitorovanie udržateľnosti všetkých odporúčaní na základe incidentov a prekročenie stanoveného cieľa v projektoch identifikácie hazardu a ohodnotenia rizika.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...