Vyhľadávanie:

Košice Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva 2019

Košice Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva 2019

Košice sa stali prvým mestom z krajín strednej a východnej Európy a po Barcelone, Lisabone, Londýne, Sligu a Aarhuse iba šiestym európskym mestom, ktoré získalo prestížne ocenenie Európske hlavné mesto dobrovoľníctva – Košice 2019. 

„V prvom rade chcem poďakovať tisíckam dobrovoľníkov z nášho mesta, je to predovšetkým ich zásluha, že Košice budú Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva. Dobrovoľníctvo má v Košiciach dlhoročnú tradíciu, k jeho veľkému rozšíreniu však došlo najmä v posledných rokoch. Tisíce dobrovoľníkov významnou mierou prispeli k úspešnej organizácii Európskeho hlavného mesta kultúry 2013, Európskeho mesta športu 2016, Medzinárodného maratónu mieru a mnohých charitatívnych podujatí. Musíme ale spomenúť aj dobrovoľníkov, ktorí sa denne venujú sociálnej práci s dlhodobo chorými, zdravotne postihnutými, s ľuďmi v núdzi a tiež práci s mládežou a seniormi,“ hovorí primátor mesta Košice Richard Raši.

Dobrovoľníctvo v Košiciach je podľa jeho slov prejavom tunajšieho pozitívneho lokálpatriotizmu. Jeho význam spočíva najmä v tom, že pomáha budovať komunitu a súdržnosť. „Postupne chceme dosiahnuť, aby sa dobrovoľníctvo stalo súčasťou každodenného života obyvateľov nášho mesta vo všetkých jeho podobách. Našou ambíciou zároveň je, aby sa Košice stali inšpirujúcim príkladom a lídrom dobrovoľníctva v krajinách strednej a východnej Európy,“ dodáva primátor. 

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...