Vyhľadávanie:

Košice - hokejové mesto

Košice - hokejové mesto

Na košickom magistráte zasadal v uplynulých dňoch prípravný výbor mesta Košice na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2011. "Uvedomili sme si, že ak chceme z tohto významného medzinárodného podujatia pre Košice získať čo najviac, musíme začať koordinovať prípravu mesta, jeho vzhľadu, dopravy, bezpečnosti, programu pre fanúšikov i návštevníkov," povedal na stretnutí primátor mesta Košice František Knapík.

Na stretnutí sa zúčastnili poskytovatelia dopravných služieb vrátane Letiska Košice, mestské podniky, dotknuté mestské časti, bezpečnostné zložky, nezisková organizácia Košice 2013, ktorá bude zodpovedná za koordináciu programu pre fanúšikov v meste a organizácia KOŠICE - Turizmus, ktorá združuje najvýznamnejšie organizácie v oblasti cestovného ruchu a bude zodpovedná za návštevnícky servis. Ako uviedla Alena Vachnová, výkonná riaditeľka Košice 2013, n.o., majstrovstvá sveta sú pre nás vhodnou platformou, ako sa pripraviť na rok 2013 a zažiť počas dvoch týždňov to, čo nás bude čakať celý rok 2013. "Veľmi úzko spolupracujeme s Organizačným výborom pri IIHF a rokujeme s ním o oficiálnom titule "hostiteľské mesto", ktorého výhody vo forme podieľania sa na oficiálnom marketingu IIHF sú pre naše mesto výrazné," dodal František Knapík.

Mesto Košice aj v súvislosti s Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji v roku 2011 stavia za Steel arénou parkovací dom. Mestská spoločnosť Správa majetku mesta Košice investuje do stavby tri milióny eur, samospráva vložila do projektu pozemok mesta za hokejovým štadiónom. Parkovací dom poskytne užívateľom štyri podlažia s celkovou kapacitou až 500 miest. Dokončený bude vo februári 2011.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...