Vyhľadávanie:

Košice Invest 2010

Košice Invest 2010

Vyše dvesto účastníkov prijalo pozvanie na medzinárodnú investičnú konferenciu Košice Invest 2010, ktorú minulý týždeň v utorok, 19. októbra, usporiadali Mesto Košice a Americká obchodná komora v Slovenskej republike v hoteli Doubletree by Hilton. Hlavným cieľom podujatia, ktorého partnerom bola aj spoločnosť U. S. Steel Košice, bolo predstaviť potenciálnym investorom investičné príležitosti, ktoré naše mesto i okolitý región ponúkajú. Druhý ročník konferencie, ako pri jej slávnostnom otvorení konštatoval primátor mesta František Knapík, organizátori zamerali na oblasť investícií s vyššou pridanou hodnotou, konkrétne informačno-komunikačných technológií, na potenciál investovania v oblasti vedy, výskumu a inovácií a na oblasť dopravy, parkovania a logistiky.

O ekonomickom prostredí v meste Košice a v regióne v oblasti zahraničných investícií s vyššou pridanou hodnotou hovoril v prvom tematickom bloku aj prezident spoločnosti U. S. Steel Košice a prvý viceprezident Americkej obchodnej komory v Slovenskej republike George F. Babcoke. Potenciálnym investorom priblížil aktivity, ktoré komora i firma už od svojho príchodu na Slovensko v rámci pomoci pri zlepšovaní podnikateľského prostredia v našej krajine podnikajú, podelil sa o skúsenosti, ktoré U. S. Steel nadobudla počas desaťročného pôsobenia v Košiciach. Zmienil sa o rôznych príležitostiach a výhodách, ktoré naše mesto i celý východoslovenský región pre zahraničných investorov ponúkajú, či už je to existencia green a brown fieldov, širokorozchodnej trate, univerzít, budovanie viacerých priemyselných parkov, ale napríklad aj dostatok kvalifikovanej pracovnej sily.

"Mnohých potenciálnych investorov, s ktorými diskutujeme o našich skúsenostiach zaujíma, či v prípade, že sa v tomto regióne usadia, budú schopní získať vysokokvalifikovaných a motivovaných zamestnancov a a aká je ich pracovná etika. Je vynikajúca, odpovedáme," uviedol George F. Babcoke.

Na podujatí, ktoré trvalo do podvečerných hodín, sa hovorilo tiež o investíciách v informačno-komunikačných technológiách, o dôležitosti výskumu, vývoja a inovácií a potenciáli, ktorý v tomto smere ponúka Technická univerzita v Košiciach, ale aj logistike a dopravnej infraštruktúre v Košiciach, budúcnosti logistických a priemyselných parkov a ďalších otázkach.

V súvislosti s konferenciou mesto aktualizovalo vydanie investičného sprievodcu pre potenciálnych investorov, ktorú v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR rozposlalo na všetky obchodné zastupiteľstvá Slovenskej republiky vo svete. Doposiaľ sa v Košiciach realizovali investície v oblasti hutníctva a výrobnej produkcie, v budúcnosti zámer ráta s investíciami v oblasti IT, logistiky, dopravy, výskumu, kultúry či kreatívneho priemyslu. Cieľom je udržať a využiť potenciál kvalifikovaných a vzdelaných ľudí. Hospodársky základ Košíc dnes tvorí vyše dvadsať tisíc obchodných jednotiek, pôsobí tu viac než šesťsto spoločností so zahraničnou kapitálovou účasťou. Projekt Európske hlavné mesto kultúry 2013 je veľkou príležitosťou naštartovať v Košiciach i regióne východného Slovenska rozvoj kreatívnej ekonomiky.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...