Vyhľadávanie:

Košice pred extraligou

Košice pred extraligou

Volejbalový klub KDS Šport Košice je veľmi blízko k tomu, aby vrátil do metropoly východu mužskú extraligu. Pod vysokou sieťou by sa tak hrala najvyššia volejbalová súťaž na Slovensku po pätnástich rokoch. O tom, či sa to Košičanom podarí, rozhodne turnaj troch mužstiev, ktorý sa v dňoch 3. a 4. mája 2014 uskutoční v Košiciach. O postup do volejbalovej extraligy mužov budú okrem spomínaného tímu z Košíc bojovať aj víťaz západnej divízie prvej ligy z Púchova a extraligový účastník zo Starej Ľubovne, pre ktorú to bude vlastne baráž o udržanie sa v najvyššej súťaži pre budúci ročník.

Turnaj sa bude hrať v telocvični Hotelovej akadémie na Južnej triede, kde priaznivcov tohto športu z U. S. Steel Košice pozýva hrajúci tréner volejbalového mužstva KDS Šport Košice Radovan Škvarek: " V minulosti sa mužský volejbal tešil väčšej popularite. Terajšia I. liga, v ktorej sa nám túto sezónu darí, už pre mnohých nebola taká zaujímavá, čo sa prejavilo na slabšej návštevnosti na našich domácich stretnutiach. Ale počul som, že na tento turnaj sa počas nadchádzajúceho víkendu chystajú do Košíc fanúšikovia aj z Prešova a Vranova nad Topľou. V nedávno skončenej súťaži sme z 34 zápasov len štyri prehrali, aj preto si trúfame byť svojim súperom rovnocennými partnermi. Mužstvo Starej Ľubovne poznáme. Je to skúsený tím, ktorý má za sebou ťažké extraligové zápasy a svoju pozíciu zostať medzi slovenskou volejbalovou elitou si určite bude chcieť zachovať. Sústredíme sa na Púchov. V zápasoch proti tomuto súperovi vidíme reálnejšiu šancu na postup."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...