Vyhľadávanie:

Košická oceliareň pomôže obciam aj v tomto roku

Košická oceliareň pomôže obciam aj v tomto roku

Umelé hutné kamenivo šetrí obecný rozpočet i životné prostredie

S mimoriadnym záujmom mestských i obecných samospráv v našom regióne sa stretol ústretový krok spoločnosti U. S. Steel Košice v podobe dodávky umelého hutného kameniva z vysokopecnej trosky, vrátane dopravy za symbolickú cenu. Aj vďaka projektu košickej oceliarne pribudlo v ostatných troch rokoch v obciach i mestečkách viac revitalizovaných zón, športovísk, nových chodníkov, parkov, rekreačných celkov, či parkovacích miest. V pomoci, ktorá má tak ekonomický, ako aj ekologický rozmer a ktorú koordinuje útvar generálneho manažéra pre strategické suroviny, sa rozhodla košická oceliareň pokračovať aj v tomto roku.

"Náš projekt sa od samého začiatku stretol s veľkým ohlasom. Už v roku 2012, keď sme ho spustili, využilo našu ponuku 48 obcí, o rok neskôr to už bolo 88 obcí a vlani 82 obcí. V priebehu troch rokov sme im na základe objednávok vyexpedovali spolu bezmála 256 tisíc ton umelého hutného kameniva, ktorého použitie sa viaže na verejnoprospešný účel," uviedla obchodná referentka pre predaj vedľajších výrobkov Martina Zelizňáková. "V akcii spoločnosť U. S. Steel Košice pokračuje aj v tomto roku. Plán zatiaľ ráta s celkovou dodávkou 50 tisíc ton umelého hutného kameniva. Prvé objednávky od obcí už prichádzajú."

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...