Vyhľadávanie:

Košická paleta 2016

Košická paleta 2016

Do vrcholnej prehliadky neprofesionálneho výtvarného umenia Košická paleta 2016 sa aj tohto roku zapojili výtvarníci z celého Košického kraja. Ich tvorbu si záujemcovia budú môcť pozrieť v priestoroch Slovenského technického múzea do 26. júna 2016.

Tohtoročná krajská výstava neprofesionálnej výtvarnej tvorby, ktorú organizuje Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria, ponúka priaznivcom výtvarného umenia a návštevníkom výstavy viac ako 70 diel od 52 autorov.

Vzhľadom na súťažný charakter výstavy hodnotila štvorčlenná odborná porota, zložená z radov aktívnych výtvarníkov a výtvarných pedagógov, 190 prihlásených prác od 93 autorov. Predsedníčkou poroty bola Mgr.art. Andrea Čepiššáková, členovia PaedDr. Viliam Potanka, Andy Gore a Mgr.art. Ottó Szabó. Výsledky sa autori a široká verejnosť dozvedeli na slávnostnom otvorení výstavy 2. júna 2016.

Podľa propozícií súťaže práce hodnotili podľa vekových skupín autorov. Tou najmladšou boli výtvarníci od 15 do 25 rokov, najpočetnejšie bolo zastúpenie autorov vo vekovej skupine od 25 do 60 rokov, milo však prekvapili aj účastníci v dôchodkovom veku nad 60 rokov. Na výstave sa prezentuje aj najmenej početná, avšak svojou tvorbou zaujímavá skupina insitných autorov.

Z výtvarných techník je zastúpená olejomaľba, akryl, akvarel, maľba na hodváb, plastiky z dreva a kameňa, rôzne grafické techniky, medzi iným aj počítačová. Tematicky sú výtvarné diela rôznorodé, od krajinomaľby cez portrétnu tvorbu, zátišia až po abstrakciu.

Veríme, že výstava, ktorá poskytuje priestor na prezentáciu a konfrontáciu tvorby neprofesionálnych vý­tvarníkov priláka svojou pestrosťou vysoký počet návštevníkov a prispeje k odhodlaniu tvorivých autorov zapojiť sa do krajskej výstavy Košická paleta aj v budúcnosti.

Podujatie bolo podporené z verejných zdrojov z Fondu na podporu umenia.

Ďalšie články

Spoločné vyhlásenie

Po stretnutí zástupcov vlády SR a vedúci predstaviteľov spoločnosti Nippon Steel Corporation / U. S. Steel Košice 9.2. 2024.

Zásady ochrany osobných údajov

Používame cookies, aby sme návštevníkom poskytli čo najväčšie pohodlie pri používaní tejto stránky. Viac info...